Γραβιέρα απ’ τις λίγες
Απ’ την Κρήτη η εν λόγω και συγκεκριμένα από το τυροκομείο του Νικόλα Γασπαράκη στους Κούμους Ρεθύμνου. Καμωμένη με ντόπιο πρόβειο γάλα και ωριμασμένη 12 ολόκληρους μήνες, είναι να λυπάσαι να τη μοιραστείς. Αυτό που μου άρεσε είναι πως η ωρίμαση τής έχει προσδώσει μεν όλα τα γευστικά και αρωματικά χαρακτηριστικά που κάνουν τα «παλιά» τυριά να ξεχωρίζουν, όμως στη μαλακιά «σάρκα» της μένει «ζωντανή» η μυρωδιά του καλού γάλακτος, πράγμα που μαρτυρά ζώα που έχουν βοσκήσει ελεύθερα σε πλούσια χλωρίδα (και έχουν τραφεί σωστά τον καιρό που δεν γίνεται αλλιώς) και άρτια τυροκόμηση. Ένα εξαίσιο τυρί για τα πλατό σας, ιδανικά πλάι σε μια παλαιωμένη Νεμέα.
(0)
Σχολιάστε