Αλλαντικά για μερακλήδες
α. Καπνιστή πανσέτα Φάρμα Φωτιάδη
Καπνίζεται με φυσικό τρόπο σε ξύλο οξιάς με αρωματικά βότανα. Φτιάχνεται από αγριόχοιρο και τρώγεται ελαφρώς ζεσταμένη σαν γαρνιτούρα σε κις λορέν ή σε τάρτες λαχανικών. Εχει ιδιαίτερα πικάντικη και πλούσια γεύση. Μ. Χαψούλα
(Μεγάλα ΑΒ, Σκλαβενίτης, τηλ. παραγωγού: 23510-95.777, 210-24.67.380)
β. Λουκάνικο Κασσιάτο με μετσοβόνε
Δεν ισχυρίζομαι πως πρόκειται για μια γεύση ελαφριά, αφού από μόνο του το λουκάνικο είναι αρκετά έντονο. Ομως η πινελιά του καπνιστού τυριού μετσοβόνε που περικλείεται στη σάρκα του λουκάνικου προσθέτει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στο σύνολο, αναδεικνύοντάς το χωρίς να το επιβαρύνει. Ν. Μακρυωνίτου
(ΑΒ, τηλ. παραγωγού: 26560-42.433)
γ. Λουκάνικα αγριογούρουνου Αγρόκτημα Ανάβρας
Πολύπλοκη γεύση, με ξεχωριστή, τραγανή υφή, τα λουκάνικα είναι αρτυμένα όσο χρειάζεται με μπαχαρικά. Είναι σαρκώδη και κρεάτινα, με μικρή περιεκτικότητα λίπους - περίπου 10%. Ταιριάζουν πολύ με γλυκές γεύσεις, χειμερινά φρούτα, τσάτνεϊ, αλλά και μεστά ερυθρά κρασιά. Ν. Μακρυωνίτου
(Επιλογή, Θανόπουλος, τηλ. παραγωγού: 6972-922.360)
δ. Σαλάμι Ευρυτανίας Στρεμμένου
Ανήκει στην οικογένεια των εξαιρετικών αλλαντικών Στρεμμένου από τον Προυσό Ευρυτανίας. Φτιαγμένο από ελληνικό χοιρινό κρέας, ωριμάζει φυσικά και αποκτά φίνα ντελικάτη γεύση και χαρακτηριστική μυρωδιά. Θέλει πλάι του καλαμποκένιο ψωμί ή κάποιο λευκό, μαλακό, αλοιφώδες τυρί ή ένα καλό κασέρι, χωρίς εντάσεις. Ν. Δημητρίου
(ΑΒ, My Market, τηλ. παραγωγού: 22370-80.810)
ε. Σαλάμι αέρος Ντελημάρη
Το γνωστό μας κερκυραϊκό σαλάμι απευθύνεται σε εκείνους που αγαπούν τις πικάντικες γεύσεις. Σαρκώδες και πληθωρικό, με τραγανούς, ολόκληρους κόκκους πιπεριού που σκάνε στο δόντι, αποτελεί εξαιρετικό μεζέ για τσίπουρο ή πληθωρικά κόκκινα κρασιά. Ν. Μακρυωνίτου
(Σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, τηλ. παραγωγού: 26450-29.444 και 23.431)