Δοκιμάσαμε

Το νέο τυρί των αδελφών Παππά

01/02
{
}

Φτιάχνεται με πρόβειο γάλα (ορισμένες φορές με προσθήκη ολίγου αιγινού) και είναι ιδιαιτέρως μαλακό και με απαλή, βελούδινη υφή, περίπου όπως τα κατσικίσια σεβρ. Έχει όμως ακόμα ένα χαρακτηριστικό που το καθιστά μοναδικό: καλύπτεται από ένα μείγμα από άρμη και τσιμένι σε σκόνη (είναι το μπαχαρικό που χρησιμοποιείται στον παστουρμά) και αφήνεται να ωριμάσει για περίπου 1 μήνα. Πρόκειται για το νέο τυρί του Δημήτρη και του Κωνσταντίνου Παππά, δύο τυροκόμων που πειραματίζονται συνεχώς. Καθοδηγητής και συνοδοιπόρος στις προσπάθειές τους ο ερευνητής και food writer Αλέξανδρος Γιώτης. Το ιδιότυπο, μερακλίδικο, πεντανόστιμο τυρί το πρωτοδοκιμάσαμε προ ολίγου καιρού σε συνάντηση της Λέσχης Γαστρονομίας Ηπείρου στην Αθήνα, όμως προς το παρόν το βρίσκουν μόνον οι Γιαννιώτες στο πρατήριο του τυροκομείου στα Γιάννενα.  Ευελπιστούμε σύντομα να ταξιδέψει και σε άλλες περιοχές της χώρας.

 

 
Για περισσότερες πληροφορίες απεθυνθείτε στο τυροκομείο: 4ο χλμ Ε.Ο. Φιλιππιάδας - Ιωαννίνων, τηλ.: 26830-24.013. Κατάστημα: Λεωφ. Πανεπιστημίου, Ιωάννινα, τηλ.: 26510-67355.
(0) Σχολιάστε
(1) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ