Επιλογές

Τέσσερις εκλεκτές γραβιέρες

{
Φωτογραφίες ΆΚΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
}

Ο αρχισυντάκτης του γαστρονόμου γράφει για τέσσερα τυριά που τού κέντρισαν το ενδιαφέρον.

Φτιαγμένες από τις μοναχές του Ι. Γυναικείου Ησυχ. Τιμίου Σταυρού Κορινθίας οι πρώτες δύο (φωτ. 1α, β): η σκέτη είναι βουτυράτη, με πυκνή σύσταση, κάπως εύθρυπτη υφή και έντονη, αλμυροπικάντικη γεύση - θυμίζει περισσότερο κυκλαδίτικη γραβιέρα (έχει κάτι από Σαν Μιχάλη). Η άλλη, ίδιο τυρί, μόνο που έχει ολόκληρα πιπέρια στη μάζα της, που της προσθέτουν πόντους αρωματικούς και την καθιστούν ιδανικό ταίρι για μια ωραία Νεμέα (Σκλαβενίτης).

 

image

 

Από το αναπλιώτικο τυροκομείο Ρόζης η τρίτη (φωτ. 2), καλοωριμασμένη, με γεμάτη αλλά ντελικάτη γεύση, γλυκιά και μια ιδέα πικάντικη, μια διασταύρωση, θα λέγαμε, κρητικής και ηπειρώτικης γραβιέρας (Αραπιάν).

 

Για όσους προσέχουν τα λιπαρά στη διατροφή τους, το ηπειρώτικο τυροκομείο Καράλης κυκλοφόρησε προσφάτως μια light εύγευστη γραβιέρα (φωτ. 3), με 30% λιγότερα λιπαρά (Σκλαβενίτης). 

 

  • Μαχαίρι τυριού, με αντικολλητική επίστρωση στη λάμα, της Icel,  33,90 €, Rockwell
  • Πιατέλα σερβιρίσματος, 10 €, και ράνερ 0,5x1,5 μ., 24 €, Μαξιλάρα

 

 

Rockwell, Αναγνωστοπούλου 11, Κολωνάκι, τηλ: 210 72 23 336,www.rockwell.gr

Μαξιλάρα, 3ης Σεπτεμβρίου 79, πλ. Βικτωρίας, 210 82 54 502

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ