Εντυπώσεις από μια έκθεση

«Γεύσεις και Ζωή»

{
}

Πήγα στο Ζάππειο την προηγούμενη Παρασκευή, στην έκθεση «Γεύσεις και Ζωή». Και τόσο μού άρεσε που την επισκέφθηκα ξανά το Σάββατο. Συνάντησα πολλούς μικρούς παραγωγούς, από αυτούς που φτιάχνουν και προσφέρουν τις νοστιμιές κάθε τόπου.

 

Βρήκα μελίχλωρο τυράκι Λήμνου, πλούσιο και νόστιμο, βουβαλίσια αλλαντικά από την Κερκίνη (φοβερό το καπνιστό φιλέτο, μαλακό, με γεύση και πραγματικό άρωμα καπνιστού, όμως, από ό,τι γράφει η ετικέτα, με ορισμένα συντηρητικά). Συνάντησα, επίσης, τον Γιώργο Ρομανό, όχι αυτόν του «Αερικού», αλλά έναν τύπο που φτιάχνει εύγευστο, σπιτικό ψωμί με προζύμι και το κάνει ντελίβερι στο σπίτι σας. Αν σας αρέσει η ιδέα, τηλεφωνήστε του στο 6934-041.162. Βρήκα ακόμη τα πολύ νόστιμα κυπριακά αλλαντικά Μαδαρή και δοκίμασα το χοιρομέρι και τη λούτζα. Σκέτο φιλέτο με 4% λιπαρά. Αλμυρούτσικα. Και το εκλεκτό λάδι της Αστάρτης, που το ήξερα ήδη, και το αξιόλογο λάδι του κτήματος Πολιάνα (Λακωνικό) με όνομα που παραπέμπει στον Τολστόι. Ρώτησα, όμως, και μού είπαν ότι στα σλάβικα σημαίνει πεδιάδα.

 

Σύντομα θα επανέλθουμε με περισσότερες πληροφορίες για αυτά και άλλα προϊόντα αλλά και για το πού μπορείτε να τα βρείτε.

(1) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ
coolxaris
15.01.2013 | 01:42
Delicious...