Αλείψαμε στο ψωμί μας

Καραμέλα από βάζο

{
}

Έχετε μυρίσει, φαντάζομαι, καμένη ζάχαρη. Νομίζω ότι σε όλο το «ζαχαροπλαστικό σύμπαν» δεν υπάρχει πιο ωραίο άρωμα από αυτό. Και είναι αυτό ακριβώς που αναδύθηκε μόλις ανοίξαμε το μικρό γυάλινο βάζο με το παχύρρευστο άλειμμα καραμέλας που βρήκαμε στο μπακάλικο «Αλεξανδρής» στην Ηλιούπολη. Η βάση της δεν είναι η ζάχαρη, όπως στις περισσότερες καραμέλες, αλλά η συμπυκνωμένη ζαχαρούχα κρέμα γάλακτος, γι’ αυτό και το αποτέλεσμα είναι πιο κρεμώδες και παχύρρευστο.

 

Το προϊόν εισάγεται από τη Γαλλία, αλλά η κάπως τσιμπημένη τιμή του (περίπου 7,40 ευρώ τα 250 γρ.) δεν οφείλεται σε αυτό, αφού και η ίδια η εταιρεία παραγωγής στην ιστοσελίδα της το πουλάει 7 ευρώ. Μάλλον έχει να κάνει με το γεγονός ότι περιέχει και ένα πολύ μικρό ποσοστό από το φημισμένο ανθό αλατιού από την Γκεράντ της Γαλλίας. Μην σας ακούγεται παράξενος ο γλυκάλμυρος συνδυασμός. Το αλάτι στην καραμέλα είναι μια πρακτική προσφιλής στους Γάλλους, που αγαπούν τη γευστική αντίστιξη. Δοκιμάστε τη ως σος σε παγωτό, ως άλειμμα στο ψωμί, σε κρέπες και βάφλες.

(1) Σχολιάστε
(1) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ
Christiana
19.05.2011 | 15:15
Φρέσκιες φράουλες βουτηγμένες σε τούτη την καραμέλα ήταν ό,τι καλύτερο για το ξεκίνημα της μέρας! Τέλεια πρόταση... για κάθε στιγμή υπογλυκαιμίας.