Του Μιράν ο παστουρμάς
Αυθεντικός μεζές με τα όλα του. Ο παστουρμάς ντιλμέ του Μιράν παρασκευάζεται από βόειο κρέας, αρκετά μαλακό με λίγο λιπάκι. Αφού αλατιστεί και στη συνέχεια ξεπλυθεί, το κρέας κρεμιέται σε χώρο ευάερο και ευήλιο· η ωρίμαση διαρκεί περίπου 25 μέρες. Όταν το κρέας πάρει, με τη βοήθεια της πρέσας, το πλατύ, γνώριμο σχήμα του παστουρμά, ξεκουράζεται για λίγες μέρες και ύστερα καλύπτεται με τσιμένι, το μείγμα από μοσχοσίταρο, κόκκινο πιπέρι και σκόρδο που του αποδίδει τη χαρακτηριστική έντονη γεύση. H παραδοσιακή ανατολίτικη λιχουδιά καταναλώνεται ως έχει με λίγο ψωμί ή παξιμάδι, συνοδεία ούζου ή τσίπουρου, ή νοστιμίζει πίτες και άλλα μερακλίδικα μεζεκλίκια.
(1)
Σχολιάστε
Vangelis
04.05.2011 | 17:43
Διαχρονικός μεζές για μερακλήδες... Έμπειρη και η πρόταση για την συγκεκριμένη αλκοολούχο συνοδεία ! Μας λιγώσατε (ξανά)...