1234...9
Η Ελλάδα της Εύης Βουτσινά
Μια επιλογή από τις καλύτερες συνταγές της που δημοσιεύτηκαν στον «Γαστρονόμο» και μας έμαθαν την αξία, γευστική και άλλη, της αγροτικής -και όχι μόνο- κουζίνας μας.
12345...9
Εύη Βουτσινά
Με ονομασία προέλευσης
Μικρός φόρος τιμής στη σπουδαία μαγείρισσα και συγγραφέα, που έφυγε από τη ζωή πριν από ένα χρόνο, σε ηλικία 63 ετών.
123456...9
Αριστερά: Περπατόπιτα
Κέντρο: Xταπόδι μαγειρευτό με μυρωδάτα χόρτα
Δεξιά: Σμυρναίικος μουσακάς χωρίς μπεσαμέλ
1234567...9
Αριστερά: Ψωµί ταψιού με µυρωδικά
Κέντρο: Πελτές ντομάτας
Δεξιά: Γαύρος ελαφρόπαστος µεσολογγίτικος
12345678...9
Γιορτινό τραπέζι: Παραδοσιακά υλικά, μοντέρνα ματιά
Πράσα, φακές, χόρτα µυρωδάτα, κυδώνια και άλλα ταπεινά υλικά σε ένα µενού κοµµένο και ραµµένο στα µέτρα ενός αστικού νοικοκυριού
Αριστερά: Κουνέλι µε δεντρολίβανο, πουρέ κυδώνι και παντζάρια ψητά
Κέντρο: Τσιγαρίδι σε θήκες «µπισκότου»
Δεξιά: Χοιρινό µε λιαστά φρούτα και κυδώνια
123456789
Αφιερωμένες εξαιρετικά
Εξι συνταγές και λίγα λόγια από τους σεφ του «Γ» για την Εύη Βουτσινά
Αριστερά: Βιδέλο µε φασόλια
Κέντρο: Ρεβίθια µε τα κόκαλα
Δεξιά: Κόκορας µε µακαρόνια
123456789
Πιάτα ημέρας
Αριστερά: Φρουτάλια ή Φουρτάλια (οµελέτα ανδριώτικη)
Κέντρο: Λόµπες (ξερά φασόλια χάντρες) στιφάδο
Δεξιά: Χόρτα µε τον σαρακατσάνικο τρόπο
23456789
Σαλάτες
Απ’ τη Θεσπρωτία έως τη Νέα Υόρκη
Αριστερά: Πορτοκάλι σαλάτα
Δεξιά: Μασεντουάν (τουρλού) µε χειµωνιάτικα λαχανικά
3456789
Φρούτα με… το κουτάλι
Θεσπέσιες μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού που μάθαμε να φτιάχνουμε ακολουθώντας τις πολύτιμες συνταγές της Εύης Βουτσινά
Αριστερά: Κονφιτούρα µε κολοκύθα, μήλο και κυδώνι
Κέντρο: Γλυκό περγαμόντο
Δεξιά: Μαρμελάδα Οξφόρδης