Νέο ξεκίνημα... και πάλι
Το editorial του τεύχους συνοψίζει τις σκέψεις όλων μας.
Το editorial του τεύχους συνοψίζει τις σκέψεις όλων μας.
Χάρη σε έναν φαφούτη βασιλιά του 18ου αιώνα απολαμβάνουμε σήμερα ένα μεθυστικό γλυκό. Οι μεταβολές που υπέστη στο μεταξύ ήταν μόνο προς το καλύτερο.
Πριν τα κέικ μαρμπρέ, τα ντέβιλ'ς και τις άλλες υπερπαραγωγές, ιδού τι σκάρωναν οι Ελληνίδες νοικοκυρές.
Πού και πότε εφευρέθηκε ο «βασιλιάς» των γαλλικών επιδορπίων;
Οι Ιάπωνες απαντούν «ναι» και προτείνουν τα δικά τους άγλυκα κεράσματα από πάστα φασολιού.
Για το paris-brest θα φτάναμε ώς τη Βρέστη σε χρόνο dt, με ή χωρίς ποδήλατο, ενώ για χάρη της σύνθετης saint honoré θα διανύαμε πολλές φορές την παριζιάνικη οδό, και από τα δύο πεζοδρόμια.
Η Εύη Βουτσινά θυμάται τα παλιά καλά στέκια της Θεσσαλονίκης.
Ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ στο TV5 αποδεικνύει ότι κάποιες φορές τα κατεψυγμένα γλυκά είναι καλύτερα.
Είναι απαλή, ευχάριστη και λιγότερο ισοπεδωτική από τη σοκολάτα. Δυστυχώς όμως οι εκδοχές που βρίσκουμε στο εμπόριο είναι απογοητευτικές.