01.10.2012 13:26 μοναδικό σχόλιο Όταν λέτε "και τότε σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε με ανοιχτή κατσαρόλα", τι εννοείτε ακριβώς; Μαγειρεύουμε με το καπάκι ή χωρίς; @ Σπανάκι με κιμά
Τσιπούρα en tain d’ alu 15.02.2017 12:54 | Ντίνος Κιούσης Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Κόβουμε 4 φύλλα αλουμινόχαρτου, αρκετά μεγάλα ώστε να... Σχόλια (1)
Μακαρούνες με «καμένο» βούτυρο και ξερή μυζήθρα 22.08.2014 07:33 | Νίκη Τρέσσου, Ευδοκία Φυλακούρη Διαδικασία Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, τηρώντας το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία... Σχόλια (1)
Γιαουρτοποτό (smoothie) με μαρμελάδα βερίκοκο 06.08.2014 11:02 | Νένα Ισμυρνόγλου Διαδικασία Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ για 2-3 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως με χοντρό καλαμάκι.
Χοιρινές μπριζόλες με πιπεριές Φλωρίνης 05.08.2014 12:54 | Νένα Ισμυρνόγλου Διαδικασία Καθαρίζουμε τις πιπεριές από κοτσάνια και σπόρια. Τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Ζεσταίνουμε σε...
«Γιαουρτλού» στο τηγάνι, με ντομάτα και πάπρικες 15.07.2014 07:47 | Νένα Ισμυρνόγλου Διαδικασία Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το κοτόπουλο, τις πάπρικες, το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο...
Πίτσα σοκολάτα σε αραβική πίτα 28.04.2014 10:12 | angelos Διαδικασία Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C. Αλείφουμε την αραβική πίτα σε όλη την επιφάνειά της με το...
Φλούδες πορτοκαλιού: ζαχαρωμένες και με σοκολάτα 28.04.2014 10:10 | Εύη Βουτσινά Διαδικασία Προεργασία: Πριν κάνουμε οτιδήποτε θα πρέπει να βράσουμε τις φλούδες για να μαλακώσουν και να...
Σπαγκέτι με καρότο, σκόρδο και κατίκι 17.03.2014 13:13 | Νένα Ισμυρνόγλου Διαδικασία Ζεσταίνουμε άφθονο αλατισμένο νερό και, μόλις κοχλάσει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε για...
Μαστίχα lemon drop 27.12.2013 14:42 | Μαρία Κ. Διαδικασία Γεμίζουμε ένα ποτήρι του νερού ή ένα μακρόστενο ποτήρι της σαμπάνιας κατά το 1/3 με λικέρ μαστίχα,...
Μαρμελάδα πορτοκάλι 11.11.2013 10:47 | Εύη Βουτσινά Διαδικασία Με το εργαλείο που καθαρίζουμε τα καρότα βγάζουμε το εξωτερικό φλούδι των πορτοκαλιών,...
Κριθαράκι με γαρίδες και φέτα στην κατσαρόλα 20.08.2013 16:38 | Νίκη Χρυσανθίδου Διαδικασία Πλένουμε τις γαρίδες και αφαιρούμε το κέλυφος, χωρίς όμως να πειράξουμε τις ουρές και τα...
Κραμπλ με μπανάνες 18.07.2013 20:37 | Γρηγόρης Γαστεράτος Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος ή 6 ατομικά και τα... Σχόλια (1)
Τούρτα με Oreo και κρέμα σοκολάτας 17.07.2013 17:22 | Γρηγόρης Γαστεράτος Διαδικασία Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα μπισκότα με τα χέρια σε χοντρά κομμάτια και τα στρώνουμε μέσα σε μια... Σχόλια (1)
Τούρτα με γκοφρέτες 3Bit 16.07.2013 01:33 | Πόπη Χρυσανθίδου Διαδικασία Σε ένα μπολ βάζουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε μια...
Whoopies γεμιστά με σοκολάτα 12.07.2013 12:50 | Ντίνα Νικολάου Διαδικασία Κρέμα: Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μεταλλικό...
Μπράουνις με μερέντα 10.07.2013 20:01 | Γρηγόρης Γαστεράτος Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Χτυπάμε στο μίξερ (πάγκου ή χειρός), σε δυνατή...
Γαύρος πλακί με βασιλικό 08.07.2013 16:10 | Ανδρέας Λαγός Διαδικασία Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C. Ξεπλένουμε τον γαύρο και τον αφήνουμε να στραγγίξει. ...
Πατάτες μπράβας 10.05.2013 12:20 | Νένα Ισμυρνόγλου ΔιαδικασίαΣάλτσα: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 40 ml ελαιολάδου και σοτάρουμε...
Μανέστρα Σαντορίνης 29.04.2013 16:27 | Μανώλης Θλιβερός Διαδικασία Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο...
Η λαγάνα του Ντίνου 15.03.2013 17:45 | Ντίνος Κιούσης Διαδικασία Σε ένα μέτριο μπολ, βάζουμε τη μαγιά και περίπου 100 ml χλιαρό νερό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι,... Σχόλια (1)
Εύκολο "κρουασάν" για ένα απολαυστικό πρωϊνό 07.03.2013 15:18 | My_Favorites Μια γρήγορη συνταγή για ένα εύκολο κρουασάν-ψωμάκι, ιδανικό για το Κυριακάτικο πρωϊνό, χωρίς ζάχαρη. Υλικά...
Ρόστο («ψητό» κρέας) γεμιστό με καρότο 21.02.2013 18:09 | Γαστρονόμος Διαδικασία Ζεσταίνουμε τη 1 κουταλιά βούτυρο (ή τις 2 κουτ. λάδι) σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε το...
«Ινδική» στραπατσάδα με μπαχαρικά 11.02.2013 16:10 | Tina Webb Διαδικασία Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γάλα και τα χτυπάμε. Ρίχνουμε στη μύτη του κουταλιού:...
Κρεμώδης σούπα με μπρόκολο, πράσα, πατάτες και μπαχαρικά 11.02.2013 16:10 | Ντίνα Νικολάου Διαδικασία Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και βάζουμε τα πράσα....
Χυλοπίτες με φιλετάκια κοτόπουλου 04.02.2013 12:33 | Νίκη Χρυσανθίδου Διαδικασία Σε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι με καπάκι, ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή...
Ζυμαρικά με κιμά και σκορδάτο γιαούρτι 23.01.2013 10:06 | Νίκη Χρυσανθίδου Διαδικασία Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τον κιμά με...
Εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο 08.01.2013 16:29 | Ντίνα Νικολάου Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά με...
Κασόπιτα 28.12.2012 20:47 | Εύη Βουτσινά Διαδικασία Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι με το αλάτι, το πιπέρι και τη ματζουράνα. Ανακατεύουμε, κάνουμε... Σχόλια (1)
Παστουμαρλί ατομικά 20.12.2012 15:58 | angelos Διαδικασία Αν θέλουμε να μειώσουμε κάπως το αρωματικό εφέ του παστουρμά, αφαιρούμε το τσιμένι, το πικάντικο... Σχόλια (1)
Ένα ονειρεμένο, γιορτινό ψωμί 20.12.2012 12:57 | Εύη Βουτσινά Διαδικασία Βάζουμε σε λεκανίτσα (ή στη λεκάνη του μίξερ) το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το...
Κεφτέδες φούρνου με σάλτσα γιαουρτιού 14.12.2012 15:46 | Εύη Βουτσινά Διαδικασία Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και τα ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν... Σχόλια (2)
Σαλάτα με μαυρομάτικα, μυρωδικά και κατίκι 12.12.2012 10:26 | Γαστρονόμος Διαδικασία Σαλάτα: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα μαυρομάτικα, τα σκεπάζουμε με κρύο νερό και τα βράζουμε για 3 -...
Εύκολη ψαρόσουπα με ντομάτα, καρότο και πατάτα 10.12.2012 12:43 | Μανώλης Θλιβερός Διαδικασία Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε τα κρεμμύδια,...
Φιλέτο σολομού στο τηγάνι με αρωματικό πιλάφι 05.12.2012 14:49 | Γαστρονόμος Διαδικασία Ρύζι: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε για 1 λεπτό το κρεμμύδι και το φινόκιο. Στη...
Πιλάφι με διάφορα λαχανικά 29.11.2012 16:36 | angelos Διαδικασία Πλένουμε το ρύζι σε άφθονο κρύο νερό και το στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια... Σχόλια (1)
Φασολάδα του Άρη Τσανακλίδη 26.11.2012 16:37 | angelos Διαδικασία Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε σε 3 – 4 κουτ. σούπας λάδι το κρεμμύδι, τη σελινόριζα και το... Σχόλια (1)
Μινεστρόνε από την Τοσκάνη 15.11.2012 11:50 | Χριστόφορος Πέσκιας Διαδικασία Ξεπλένουμε τα φασόλια και τα βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε 1 λίτρο νερό (όχι... Σχόλια (1)
Σάντουιτς με μπέικον και τυρί σαγανάκι 01.11.2012 16:31 | Γαστρονόμος Διαδικασία Κόβουμε 1 μπαγκέτα στα δύο και την ανοίγουμε στη μέση. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον...
Σαλάτα του Καίσαρα 22.10.2012 16:50 | Χριστόφορος Πέσκιας Διαδικασία Κρουτόν: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140° C. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το...
Πένες με λιαστές ντομάτες, κουκουνάρι και παρμεζάνα 22.10.2012 13:03 | Γαστρονόμος Διαδικασία Βράζουμε τις πένες σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν...
Βελουτέ σπανακιού με φρέσκα κρεμμυδάκια και φέτα 18.10.2012 16:50 | Νίκη Τρέσσου, Ευδοκία Φυλακούρη Διαδικασία Σε μια μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε...
Ατζέμ πιλάφι 11.10.2012 16:52 | Εύη Βουτσινά Διαδικασία Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι ή το βούτυρο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και, όταν ζεσταθεί,... Σχόλια (3)
Αυγά μάτια με κρεμμύδια και πιπεριές 09.10.2012 16:53 | angelos Διαδικασία Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και τα κρεμμύδια σε ροδέλες. Σε μεγάλο...
Αραβική πίτα στο τηγάνι με τυριά και αλλαντικά 03.10.2012 17:16 | Γαστρονόμος Διαδικασία Λαδώνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε, προσέχοντας να μην κάψει πολύ.... Σχόλια (1)
Μπρουσκέτες με ψητά κολοκυθάκια και φέτα 02.10.2012 17:19 | Γαστρονόμος Διαδικασία Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες ή σε κύβους, τις βάζουμε σε ένα μπολ, τις περιχύνουμε με το...
Salsa Criolla 25.09.2012 16:56 | Χριστόφορος Πέσκιας Διαδικασία Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά (κρεμμύδι, πιπεριές, ντομάτα). Λιώνουμε το σκόρδο. Βάζουμε τα λαχανικά,...
Σπανάκι με κιμά 18.09.2012 16:56 | Μανώλης Θλιβερός Διαδικασία Ζεσταίνουμε μια ευρύχωρη κατσαρόλα με βαρύ πάτο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το λάδι και... Σχόλια (1)
Τσίζμπεργκερ 13.09.2012 19:13 | Νένα Ισμυρνόγλου Διαδικασία Σε ένα μπολ ανακατεύουμε απαλά τον κιμά με το κρεμμύδι, την κέτσαπ και τον κόλιανδρο, ίσα-ίσα να... Σχόλια (3)
Γλώσσες με μανιτάρια και τζίντζερ 12.09.2012 13:50 | Ντίνος Κιούσης Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 °C. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια, όπως περιγράφουμε εδώ και τα...
Γιουβέτσι κατσαρολάτο με κοτόπουλο και δεντρολίβανο 07.09.2012 18:56 | Νένα Ισμυρνόγλου Διαδικασία Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο, το βάζουμε σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στο ψυγείο, μέχρι να το... Σχόλια (1)
Αυγά μάτια σε σάλτσα μπολονέζ 05.09.2012 17:09 | Νένα Ισμυρνόγλου Διαδικασία Βάζουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια πλατιά ρηχή κατσαρόλα σε δυνατή...
Γαύρος τηγανητός, ριγανάτος και λεμονάτος 30.08.2012 17:12 | Ντίνα Νικολάου Διαδικασία Καθαρίζουμε τον γαύρο, ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρούμε εδώ. Αλλιώς, παρακολουθούμε το...
Αμπελοφάσουλα με λαδοτύρι και σουσάμι 29.08.2012 17:22 | Γαστρονόμος Διαδικασία Καθαρίζουμε τα αμπελοφάσουλα, κόβοντας απλώς τις δύο ακρούλες τους, γιατί δεν έχουν ίνες...
Σκουμπριά στο φούρνο με δεντρολίβανο 23.08.2012 17:13 | Μανώλης Θλιβερός Διαδικασία Βάζουμε τα ψάρια σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στην...
Ντομάτες ψητές με κατσικίσιο τυρί και φρέσκο κρεμμυδάκι 30.07.2012 17:31 | Γαστρονόμος Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Κόβουμε 4 μεγάλες ώριμες αλλά σφιχτές ντομάτες σε χοντρές...
Πελτές ντομάτας 12.07.2012 22:04 | Εύη Βουτσινά Διαδικασία Πλένουμε καλά τις ντομάτες και τις κόβουμε στα δύο κατά μήκος. Τις αδειάζουμε σε σειρές σε ένα...
Πατάτες γιαχνί με μπαχάρι και δεντρολίβανο 21.06.2012 17:34 | angelos Διαδικασία Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το...
Τορτελίνια με σάλτσα ντομάτας, παρμεζάνα και φρέσκο βασιλικό 12.06.2012 17:35 | Γαστρονόμος Διαδικασία Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες...
Τηγανητό ρύζι με ζαμπόν, αυγό και λιαστές ντομάτες 14.05.2012 17:42 | Γαστρονόμος Διαδικασία Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το σουρώνουμε. Το... Σχόλια (1)
Λιγκουίνι με ψητά ντοματίνια και μυρωδικά 04.05.2012 17:43 | Γαστρονόμος Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Αραδιάζουμε τα ντοματίνια και τα κρεμμύδια σε ένα ταψί, τα...
Μαυρομάτικα με πέστο μυρωδικών και τόνο 03.05.2012 11:16 | angelos Διαδικασία Βάζουμε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα με άφθονο κρύο νερό και τη δάφνη και τα βάζουμε σε δυνατή...
Σπανάκι με αυγά μάτια, λουκάνικα και κρουτόν 30.04.2012 19:33 | angelos Διαδικασία Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να...
Μουτζέντρα (παραδοσιακό κυπριακό φακόρυζο) 10.04.2012 14:29 | Χριστόφορος Πέσκιας Διαδικασία Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε τις φακές και άφθονο κρύο νερό που να τις σκεπάζει καλά...
Γαρίδες στο τηγάνι με αρωματικό λάδι σκόρδου 09.04.2012 19:49 | Ντίνα Νικολάου Διαδικασία Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το μαϊντανό και το...
Σολομός στον φούρνο με σάλτσα μυρωδικών 02.04.2012 22:26 | Ντίνα Νικολάου Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Σάλτσα: Πολτοποιούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή στο...
Ποπ κορν 21.03.2012 17:53 | Christiana Διαδικασία Σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε υψηλή φωτιά για 1-2 λεπτά.... Σχόλια (2)
Αφράτα μπιφτέκια χωρίς ψωμί 15.03.2012 19:10 | Νίκη Χρυσανθίδου Διαδικασία Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, τα τριμμένα κρεμμύδια, το γιαούρτι, το μαϊντανό, τη ρίγανη και... Σχόλια (1)
Fish & chips 14.03.2012 16:29 | Χριστόφορος Πέσκιας ΔιαδικασίαΠατάτες: Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες ή όπως τις κόβουμε για τηγάνισμα, σε πάχος, όμως, όχι...
Ψαρονέφρι με πορτοκάλι και δυόσμο 23.02.2012 18:13 | Νένα Ισμυρνόγλου Διαδικασία Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα βάζουμε σε ένα μπολ και στο ψυγείο, μέχρι να τα...
Λαβράκι στη λαδόκολλα με κρασί και μυρωδικά 06.02.2012 11:53 | Ντίνος Κιούσης Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Κόβουμε δύο μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας, μοιράζουμε τις...
Αλεξάνδρεια 03.02.2012 20:35 | appetit-ικές Η θέση Ένα εστιατόριο που κρατάει ζωντανή μια πολύπαθη γειτονιά του κέντρου, το Μουσείο. Στρίβουμε στη...
Σούπα με πατάτα, καρότο και ρίγανη 01.02.2012 19:05 | angelos Διαδικασία Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το... Σχόλια (1)
Τσάι Μασάλα (Masala Chai) 30.01.2012 15:56 | Christiana Διαδικασία Κοπανίζουμε στο γουδί την κανέλα, το γαρίφαλο, το πιπέρι και το καρδάμωμο. Δεν χρειάζεται να...
Τηγανιά με χοιρινό, πατάτες και θυμάρι 16.01.2012 15:15 | Νένα Ισμυρνόγλου Διαδικασία Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό που να τις υπερκαλύπτει κατά 2 εκ. μέχρι να γίνουν (όχι να...
Βελουτέ τραχανά με τραγανούς κύβους φέτας 11.01.2012 13:41 | Νένα Ισμυρνόγλου Διαδικασία Τραχανάς: Ζεσταίνουμε το νερό ή το ζωμό σε μια μέτρια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά και, όταν πάρει... Σχόλια (2)
English breakfast με Crumpets! 06.12.2011 08:44 | grandchef Όταν πήγε η μητέρα μου πρόσφατα στο Λονδίνο, με ρώτησε τι θέλω να μου φέρει από εκεί. "Crumpets" της είπα.... Σχόλια (2)
Φιλετίνια από ψαρονέφρι με λιαστές ντομάτες και κρασί 23.11.2011 17:55 | Γαστρονόμος Διαδικασία Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι κατά προτίμηση αντικολλητικό και σοτάρουμε τις φέτες...
Κοτόπουλο σκορδάτο, κρασάτο και ριγανάτο 16.11.2011 11:57 | angelos Διαδικασία Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο και βαρύ τηγάνι με καπάκι σε μέτρια προς...
Ατομικές πίτσες «Μαργαρίτα» με αραβική πίτα 09.11.2011 18:03 | Γαστρονόμος Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C, στη λειτουργία του αέρα. Απλώνουμε τις αραβικές πίτες σε... Σχόλια (2)
Καλαμαράκια με σπανάκι και άνηθο 07.11.2011 16:15 | angelos Διαδικασία Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τις ροδέλες των...
Σούπα με τραχανά, φέτα και χωριάτικο λουκάνικο 31.10.2011 23:28 | Κλεομένης Ζουρνατζής Διαδικασία Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά 1 λίτρο νερό (ή ζωμό αν έχουμε) μαζί με το γάλα....
Σαρδέλες αχνιστές με κρασί, ντομάτες και λαδορίγανη 13.10.2011 15:56 | Γαστρονόμος Διαδικασία Απλώνουμε τις σαρδέλες σε μονή στρώση σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα. Σκορπίζουμε από πάνω το... Σχόλια (1)
Τραχανάς με κρόκο Κοζάνης και φέτα 13.10.2011 12:27 | Γαστρονόμος Διαδικασία Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τον τραχανά, τα 800 ml από τον...
Σάντουιτς με μελιτζάνες και κατσικίσιο τυρί 01.09.2011 21:33 | Ντίνα Νικολάου ΔιαδικασίαΑφαιρούμε το κοτσάνι από τη μελιτζάνα, την κόβουμε σε ροδέλες πάχους περίπου 1 εκ., τις αλατίζουμε...
Κοτόπουλο κρασάτο με μανιτάρια 22.07.2011 12:15 | Νένα Ισμυρνόγλου Διαδικασία Πλένουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, τα στεγνώνουμε πολύ καλά και τα αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε...
Κολιοί πλακί με ούζο και δυόσμο 01.07.2011 02:06 | angelos Διαδικασία Αλατίζουμε τα ψάρια και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, όπου τα αφήνουμε μέχρι να τα...
Μικρά αλμυρά κέικ με λιαστές ντομάτες 08.06.2011 12:03 | Ανδρέας Λαγός Διαδικασία Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε σταδιακά το γάλα...
Φαρφάλες με ντοματίνια, τόνο και μυρωδικά 06.05.2011 12:47 | angelos Διαδικασία Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.... Σχόλια (1)
Γαρίδες στο τηγάνι με λεμόνι και μαϊντανό 31.03.2011 22:06 | angelos Διαδικασία Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κελύφη. Κρατάμε τα κεφάλια για περισσότερη γεύση. Ζεσταίνουμε... Σχόλια (1)
Γαρίδες στο τηγάνι με ούζο και σαφράν 29.03.2011 08:34 | Ντίνα Νικολάου Διαδικασία Καθαρίζουμε τις γαρίδες από κεφάλια και κελύφη και αφαιρούμε με ένα μαχαιράκι ή μία...
Σπιτική λεμονάδα 26.03.2011 18:44 | angelos Διαδικασία Σουρώνουμε το χυμό λεμονιού, τον μετράμε με ένα ποτήρι και τον βάζουμε σε ένα μεγάλο, καθαρό...
Κέικ με κασέρι και μυρωδικά 23.03.2011 16:29 | angelos Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά με το σύρμα τα αυγά, το γάλα και το... Σχόλια (1)
Όταν λέτε "και τότε σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε με ανοιχτή κατσαρόλα", τι εννοείτε ακριβώς; Μαγειρεύουμε με το καπάκι ή χωρίς;
Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Κόβουμε 4 φύλλα αλουμινόχαρτου, αρκετά μεγάλα ώστε να...
Σχόλια (1)Διαδικασία Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, τηρώντας το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία...
Σχόλια (1)Διαδικασία Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ για 2-3 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως με χοντρό καλαμάκι.
Διαδικασία Καθαρίζουμε τις πιπεριές από κοτσάνια και σπόρια. Τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Ζεσταίνουμε σε...
Διαδικασία Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το κοτόπουλο, τις πάπρικες, το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο...
Διαδικασία Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C. Αλείφουμε την αραβική πίτα σε όλη την επιφάνειά της με το...
Διαδικασία Προεργασία: Πριν κάνουμε οτιδήποτε θα πρέπει να βράσουμε τις φλούδες για να μαλακώσουν και να...
Διαδικασία Ζεσταίνουμε άφθονο αλατισμένο νερό και, μόλις κοχλάσει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε για...
Διαδικασία Γεμίζουμε ένα ποτήρι του νερού ή ένα μακρόστενο ποτήρι της σαμπάνιας κατά το 1/3 με λικέρ μαστίχα,...
Διαδικασία Με το εργαλείο που καθαρίζουμε τα καρότα βγάζουμε το εξωτερικό φλούδι των πορτοκαλιών,...
Διαδικασία Πλένουμε τις γαρίδες και αφαιρούμε το κέλυφος, χωρίς όμως να πειράξουμε τις ουρές και τα...
Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος ή 6 ατομικά και τα...
Σχόλια (1)Διαδικασία Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα μπισκότα με τα χέρια σε χοντρά κομμάτια και τα στρώνουμε μέσα σε μια...
Σχόλια (1)Διαδικασία Σε ένα μπολ βάζουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε μια...
Διαδικασία Κρέμα: Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μεταλλικό...
Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Χτυπάμε στο μίξερ (πάγκου ή χειρός), σε δυνατή...
Διαδικασία Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C. Ξεπλένουμε τον γαύρο και τον αφήνουμε να στραγγίξει. ...
ΔιαδικασίαΣάλτσα: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 40 ml ελαιολάδου και σοτάρουμε...
Διαδικασία Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο...
Διαδικασία Σε ένα μέτριο μπολ, βάζουμε τη μαγιά και περίπου 100 ml χλιαρό νερό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι,...
Σχόλια (1)Μια γρήγορη συνταγή για ένα εύκολο κρουασάν-ψωμάκι, ιδανικό για το Κυριακάτικο πρωϊνό, χωρίς ζάχαρη. Υλικά...
Διαδικασία Ζεσταίνουμε τη 1 κουταλιά βούτυρο (ή τις 2 κουτ. λάδι) σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε το...
Διαδικασία Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γάλα και τα χτυπάμε. Ρίχνουμε στη μύτη του κουταλιού:...
Διαδικασία Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και βάζουμε τα πράσα....
Διαδικασία Σε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι με καπάκι, ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή...
Διαδικασία Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τον κιμά με...
Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά με...
Διαδικασία Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι με το αλάτι, το πιπέρι και τη ματζουράνα. Ανακατεύουμε, κάνουμε...
Σχόλια (1)Διαδικασία Αν θέλουμε να μειώσουμε κάπως το αρωματικό εφέ του παστουρμά, αφαιρούμε το τσιμένι, το πικάντικο...
Σχόλια (1)Διαδικασία Βάζουμε σε λεκανίτσα (ή στη λεκάνη του μίξερ) το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το...
Διαδικασία Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και τα ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν...
Σχόλια (2)Διαδικασία Σαλάτα: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα μαυρομάτικα, τα σκεπάζουμε με κρύο νερό και τα βράζουμε για 3 -...
Διαδικασία Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε τα κρεμμύδια,...
Διαδικασία Ρύζι: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε για 1 λεπτό το κρεμμύδι και το φινόκιο. Στη...
Διαδικασία Πλένουμε το ρύζι σε άφθονο κρύο νερό και το στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια...
Σχόλια (1)Διαδικασία Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε σε 3 – 4 κουτ. σούπας λάδι το κρεμμύδι, τη σελινόριζα και το...
Σχόλια (1)Διαδικασία Ξεπλένουμε τα φασόλια και τα βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε 1 λίτρο νερό (όχι...
Σχόλια (1)Διαδικασία Κόβουμε 1 μπαγκέτα στα δύο και την ανοίγουμε στη μέση. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον...
Διαδικασία Κρουτόν: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140° C. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το...
Διαδικασία Βράζουμε τις πένες σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν...
Διαδικασία Σε μια μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε...
Διαδικασία Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι ή το βούτυρο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και, όταν ζεσταθεί,...
Σχόλια (3)Διαδικασία Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και τα κρεμμύδια σε ροδέλες. Σε μεγάλο...
Διαδικασία Λαδώνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε, προσέχοντας να μην κάψει πολύ....
Σχόλια (1)Διαδικασία Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες ή σε κύβους, τις βάζουμε σε ένα μπολ, τις περιχύνουμε με το...
Διαδικασία Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά (κρεμμύδι, πιπεριές, ντομάτα). Λιώνουμε το σκόρδο. Βάζουμε τα λαχανικά,...
Διαδικασία Ζεσταίνουμε μια ευρύχωρη κατσαρόλα με βαρύ πάτο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το λάδι και...
Σχόλια (1)Διαδικασία Σε ένα μπολ ανακατεύουμε απαλά τον κιμά με το κρεμμύδι, την κέτσαπ και τον κόλιανδρο, ίσα-ίσα να...
Σχόλια (3)Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 °C. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια, όπως περιγράφουμε εδώ και τα...
Διαδικασία Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο, το βάζουμε σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στο ψυγείο, μέχρι να το...
Σχόλια (1)Διαδικασία Βάζουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια πλατιά ρηχή κατσαρόλα σε δυνατή...
Διαδικασία Καθαρίζουμε τον γαύρο, ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρούμε εδώ. Αλλιώς, παρακολουθούμε το...
Διαδικασία Καθαρίζουμε τα αμπελοφάσουλα, κόβοντας απλώς τις δύο ακρούλες τους, γιατί δεν έχουν ίνες...
Διαδικασία Βάζουμε τα ψάρια σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στην...
Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Κόβουμε 4 μεγάλες ώριμες αλλά σφιχτές ντομάτες σε χοντρές...
Διαδικασία Πλένουμε καλά τις ντομάτες και τις κόβουμε στα δύο κατά μήκος. Τις αδειάζουμε σε σειρές σε ένα...
Διαδικασία Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το...
Διαδικασία Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες...
Διαδικασία Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το σουρώνουμε. Το...
Σχόλια (1)Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Αραδιάζουμε τα ντοματίνια και τα κρεμμύδια σε ένα ταψί, τα...
Διαδικασία Βάζουμε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα με άφθονο κρύο νερό και τη δάφνη και τα βάζουμε σε δυνατή...
Διαδικασία Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να...
Διαδικασία Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε τις φακές και άφθονο κρύο νερό που να τις σκεπάζει καλά...
Διαδικασία Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το μαϊντανό και το...
Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Σάλτσα: Πολτοποιούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή στο...
Διαδικασία Σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε υψηλή φωτιά για 1-2 λεπτά....
Σχόλια (2)Διαδικασία Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, τα τριμμένα κρεμμύδια, το γιαούρτι, το μαϊντανό, τη ρίγανη και...
Σχόλια (1)ΔιαδικασίαΠατάτες: Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες ή όπως τις κόβουμε για τηγάνισμα, σε πάχος, όμως, όχι...
Διαδικασία Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα βάζουμε σε ένα μπολ και στο ψυγείο, μέχρι να τα...
Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Κόβουμε δύο μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας, μοιράζουμε τις...
Η θέση Ένα εστιατόριο που κρατάει ζωντανή μια πολύπαθη γειτονιά του κέντρου, το Μουσείο. Στρίβουμε στη...
Διαδικασία Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το...
Σχόλια (1)Διαδικασία Κοπανίζουμε στο γουδί την κανέλα, το γαρίφαλο, το πιπέρι και το καρδάμωμο. Δεν χρειάζεται να...
Διαδικασία Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό που να τις υπερκαλύπτει κατά 2 εκ. μέχρι να γίνουν (όχι να...
Διαδικασία Τραχανάς: Ζεσταίνουμε το νερό ή το ζωμό σε μια μέτρια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά και, όταν πάρει...
Σχόλια (2)Όταν πήγε η μητέρα μου πρόσφατα στο Λονδίνο, με ρώτησε τι θέλω να μου φέρει από εκεί. "Crumpets" της είπα....
Σχόλια (2)Διαδικασία Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι κατά προτίμηση αντικολλητικό και σοτάρουμε τις φέτες...
Διαδικασία Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο και βαρύ τηγάνι με καπάκι σε μέτρια προς...
Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C, στη λειτουργία του αέρα. Απλώνουμε τις αραβικές πίτες σε...
Σχόλια (2)Διαδικασία Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τις ροδέλες των...
Διαδικασία Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά 1 λίτρο νερό (ή ζωμό αν έχουμε) μαζί με το γάλα....
Διαδικασία Απλώνουμε τις σαρδέλες σε μονή στρώση σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα. Σκορπίζουμε από πάνω το...
Σχόλια (1)Διαδικασία Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τον τραχανά, τα 800 ml από τον...
ΔιαδικασίαΑφαιρούμε το κοτσάνι από τη μελιτζάνα, την κόβουμε σε ροδέλες πάχους περίπου 1 εκ., τις αλατίζουμε...
Διαδικασία Πλένουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, τα στεγνώνουμε πολύ καλά και τα αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε...
Διαδικασία Αλατίζουμε τα ψάρια και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, όπου τα αφήνουμε μέχρι να τα...
Διαδικασία Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε σταδιακά το γάλα...
Διαδικασία Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας....
Σχόλια (1)Διαδικασία Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κελύφη. Κρατάμε τα κεφάλια για περισσότερη γεύση. Ζεσταίνουμε...
Σχόλια (1)Διαδικασία Καθαρίζουμε τις γαρίδες από κεφάλια και κελύφη και αφαιρούμε με ένα μαχαιράκι ή μία...
Διαδικασία Σουρώνουμε το χυμό λεμονιού, τον μετράμε με ένα ποτήρι και τον βάζουμε σε ένα μεγάλο, καθαρό...
Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά με το σύρμα τα αυγά, το γάλα και το...
Σχόλια (1)Για να προσθέσετε ένα blog στα αγαπημένα, πατήστε το κουμπί που βρίσκεται στην δεξιά στήλη του blog