Όνομα μέλους: Dimitris_Syros
Έγινε μέλος στις: 02.05.2011
Έχει κάνει 4 σχόλια
Έχει αξιολογήσει 4 φορές
με μέσο όρο βαθμολογίας 4.75
Όνομα μέλους: Dimitris_Syros
Έγινε μέλος στις: 02.05.2011
Έχει κάνει 4 σχόλια
Έχει αξιολογήσει 4 φορές
με μέσο όρο βαθμολογίας 4.75
Δηλώνωντας εξ αρχής ότι είμαι φανατικός αντικαπνιστής, προσωπικά θεωρώ ότι στην κριτική για ένα εστιατόριο θα πρέπει να περιλαμβάνεται και αν τηρεί τον αντικαπνιστικό νόμο ή όχι και σε θετική απάντηση να προσμετράται στα + του εστιατορίου. Δυστυχώς είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που δεν ακολουθούμε τους νόμους και αυτός ο νόμος δεν θα αποτελούσε εξαίρεση. Δεν συμφωνώ ότι αν γράψεις για ένα μαγαζί ότι δεν τηρεί τον νόμο τους δίνεις στην αστυνομία, γιατί πολύ απλά καμία αστυνομία δεν ενδιαφέρεται ούτε για το τι γράφονται στα sites, ούτε για το τι συμβαίνει στα μαγαζιά. Δυστυχώς δεν υπάρχει ούτε ο αλληλοσεβασμός προς τον άλλον που δεν καπνίζει. Φιλικά
Έχω πάει σε αυτό το μαγαζάκι και συμφωνώ απόλυτα με αυτά που γράφετε. Θέλω να ξαναπάω, απλά δεν προλαβαίνω.
Το μαγείρεψα με κανονικές ταλιατέλες -γιατί δεν βρήκα μαύρες - και ήταν πολύ νόστιμο. θα πρέπει να προσέξετε στο τέλος να προσθέσετε λίγο από το νερό που έχετε κρατήσει, για να γίνουν πιο ζουμερές, όχι όμως πολύ για να μην χαθούν τα αρώματα από το ποτό που έχετε βάλει.
6 μήνες
Διαδικασία Αφού πλύνουμε καλά τις φέτες του κρέατος, τις στεγνώνουμε πάρα πολύ καλά με χαρτί κουζίνας. Τις...
Διαδικασία Αλατίζουμε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου. Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 50 ml από...
Διαδικασία Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το ξίδι με...
Σχόλια (1)Διαδικασία Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 1-2 λεπτά λιγότερο από όσο ορίζουν οι οδηγίες...
Διαδικασία Ζεσταίνουμε άφθονο αλατισμένο νερό και, μόλις κοχλάσει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε για...
Διαδικασία Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C, στη λειτουργία του αέρα. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο...
Διαδικασία Βάζουμε τα φύλλα του βασιλικού στο σέικερ και τα πιέζουμε ελαφρώς με ένα γουδοχέρι ή με ένα...
Διαδικασία Σπιτικά πατατάκια: Μπορούμε να τα ετοιμάσουμε αρκετή ώρα πριν από τις μπριζόλες. Κόβουμε τις...
Διαδικασία Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε το κρασί και τα κομμάτια του κρέατος. Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη...
Σχόλια (1)ΔιαδικασίαΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C. Σε μια μεγάλη γάστρα ή σε μεγάλο ταψί ρίχνουμε το κρασί και...
Διαδικασία Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια...
Διαδικασία Ξεκινάμε ετοιμαζοντας τη γαρνιτούρα (χυλοπίτες, πατάτες τηγανητές ή ό,τι άλλο θέλουμε), γιατί...
Σχόλια (2)Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το φασκόμηλο (ή το...
Σχόλια (1)Η θέση Το εστιατόριο στεγάζεται σε μια παλιά μονοκατοικία που βρίσκεται πίσω από το Ωνάσειο, στο δεύτερο...
Διαδικασία Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τις παπαρδέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, για 1 λεπτό λιγότερο...
Σχόλια (1)Λίγα λόγια για το μαγαζί Αν έχετε επισκεφτεί το Sweet Alchemy του Κολωνακίου, ξέρετε τι να περιμένετε. Οι υπόλοιποι...
Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Αραδιάζουμε τα ντοματίνια και τα κρεμμύδια σε ένα ταψί, τα...
Η θέση Ανεβαίνουμε την Ηροδότου και στρίβουμε στη Σπευσίππου. Στον αριθμό 8, τρία σκαλοπάτια κάτω από το...
Διαδικασία Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν...
Η θέση Down Town, κοντά στη συμβολή Σκουφά και Ασκληπιού. Η ατμόσφαιρα Μια τυπική osteria -οινοµαγειρείο επί...
Διαδικασία Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα...
Σχόλια (2)Διαδικασία Βγάζουμε την κόρα από το ψωμί, βάζουμε την ψίχα σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και την μουλιάζουμε για...
Διαδικασία Σε ένα ρηχό πιάτο ανακατεύουμε το μπαχάρι, το γλυκάνισο, λίγο αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο...
Διαδικασία Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα βάζουμε σε ένα μπολ και στο ψυγείο, μέχρι να τα...
Διαδικασία Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό και μετά το στύβουμε καλά. Πολτοποιούμε το κρεμμύδι στο μπλέντερ και...
Σχόλια (2)Διαδικασία Πλένουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα στεγνώνουμε πάρα πολύ καλά με χαρτί κουζίνας. Τα...
Διαδικασία Χτυπάμε όλα τα υλικά στο σέικερ μαζί με άφθονο πάγο και σουρώνουμε σε ένα χαμηλό ποτήρι με...
Διαδικασία Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τα παϊδάκια και τα τρίβουμε με τις παλάμες μας με το αλάτι και το...
Σχόλια (1)Διαδικασία Καβουρδίζουμε τα φιστίκια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς να προσθέσουμε λιπαρή ουσία, μέχρι...
Σχόλια (1)Διαδικασία Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το...
Σχόλια (1)Η θέση Πιο κέντρο δεν γίνεται. Εμμανουήλ Μπενάκη 3, στο τμήμα της ανάμεσα στην Πανεπιστημίου και τη Σταδίου....
Διαδικασία Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 1-2 λεπτά λιγότερο από ό,τι ορίζουν οι οδηγίες...
Διαδικασία Κόβουμε σε λεπτές ροδέλες το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος από τα πράσα. Το υπόλοιπο το...
Διαδικασία Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό που να τις υπερκαλύπτει κατά 2 εκ. μέχρι να γίνουν (όχι να...
Διαδικασία Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το κρασί και μουσκεύουμε τις σταφίδες για 15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν...
Σχόλια (1)Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C (στον αέρα προτιμότερο). Ανακατεύουμε το φασκόμηλο (ή το...
Διαδικασία Γέμιση: Ζεσταίνουμε μία μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το λάδι και...
Διαδικασία Σε ένα μπρίκι βάζουμε λίγο νερό να βράσει. Όταν αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε το ξύσμα από το...
Διαδικασία Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη...
Σχόλια (3)Η θέση Στον μικρό πεζόδρομο της Ευφορίωνος, τρίτη κάθετος στην Ερατοσθένους, πρώτο φανάρι μετά το...
Σχόλια (3)Διαδικασία Κόβουμε τα φιλέτα σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή...
Διαδικασία Πλένουμε τις πατάτες καλά και τις βράζουμε όπως είναι με τη φλούδα σε μια κατσαρόλα μέσα σε...
Διαδικασία Ζεματίζουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου για 5 λεπτά σε μια πολύ μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο...
Διαδικασία Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι κατά προτίμηση αντικολλητικό και σοτάρουμε τις φέτες...
Λίγα λόγια για το μαγαζί Μια ανάσα δρόμο από το πολύβουο Σύνταγμα, στον πεζόδρομο της Ηπίτου, βρίσκεται το...
Διαδικασία Με ένα μαχαιράκι χαράζουμε το λουκάνικο κατά μήκος και αφαιρούμε το έντερο που το περικλείει....
Σχόλια (1)Διαδικασία Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου στην πιο υψηλή θερμοκρασία. Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε τις...
ΔιαδικασίαΣε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπαχάρι, τον κόλιανδρο και λίγο πιπέρι. Αλευρώνουμε...
Σχόλια (1)Διαδικασία Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 10-15 λεπτά. Σ’...
Το κείμενο που ακολουθεί είναι περισσότερο μια απλή υπενθύμιση, καθώς παρουσίαση για το εστιατόριο έχει...
Λίγα λόγια για το μαγαζί Σε κεντρικό, εμπορικό δρόμο του Παγκρατίου έχει ανοίξει από το Μάρτιο το...
Λίγα λόγια για το μαγαζί Η οικογενειακή επιχείρηση του κ. Benito Sanzoni με έδρα το Παλαιό Φάληρο και αφετηρία την...
Για να πάρουμε τα γλυκά της πολλοί από μας δεν διστάζαμε να «ταξιδέψουμε» στα βόρεια προάστεια. Τώρα οι...
Διαδικασία Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και μετά σε μικρούς κύβους, τους οποίους αλατίζουμε και αφήνουμε...
Η θέση Σε μια ήσυχη γειτονιά μεταξύ Αμπελοκήπων, Πολυγώνου και Νέας Φιλοθέης, πολύ κοντά στην αρχή της...
Πληροφορική έχει σπουδάσει ο Λευτέρης, αλλά µοιραζόταν πάντα την αγάπη του πατέρα του Ανδρέα για το κρέας...
Διαδικασία Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, την παρμεζάνα, τον μαϊντανό, την κάππαρη, το ξύσμα και το χυμό...
Διαδικασία Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κελύφη. Κρατάμε τα κεφάλια για περισσότερη γεύση. Ζεσταίνουμε...
Σχόλια (1)Η θέση Σε μια ωραία γειτονιά του Ταύρου, όχι πολύ μακριά από την Πειραιώς. Η ατμόσφαιρα Ο Τόνι...
Η θέση Στο Χαλάνδρι, κοντά στη Ριζάρειο, κρυμμένο πίσω από μια πλατεΐτσα. Η ατμόσφαιρα Το εστιατόριο...
Σχόλια (4)Διαδικασία Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι ή σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε σε δυνατή...
Λίγα λόγια για το μαγαζί Πλούσιες αρμένικες γεύσεις και μυρωδιές σε μια οικογενειακή επιχείρηση που μετράει...
Λίγα λόγια για το μαγαζί Η Βίκη Σεκλιζιώτου ήταν για οκτώ χρόνια πελάτισσα αυτού του μικρού γουστόζικου...
Διαδικασία Ετοιμάζουμε την κρέμα φέτας από την προηγούμενη ημέρα, γιατί πρέπει να μείνει αρκετές ώρες στο...
Σχόλια (1)Διαδικασία Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μπλέντερ ή στο μούλτι και τα πολτοποιούμε καλά μέχρι να...
Για να προσθέσετε ένα blog στα αγαπημένα, πατήστε το κουμπί που βρίσκεται στην δεξιά στήλη του blog