Όνομα μέλους: Juan2012
Έγινε μέλος στις: 22.11.2012
Έχει κάνει 5 σχόλια
Έχει αξιολογήσει 2 φορές
με μέσο όρο βαθμολογίας 4
Όνομα μέλους: Juan2012
Έγινε μέλος στις: 22.11.2012
Έχει κάνει 5 σχόλια
Έχει αξιολογήσει 2 φορές
με μέσο όρο βαθμολογίας 4
Αν θα ήθελα να κάνω την πανακότα αυτή με συμβατική σοκολάτα κουβερτούρα 55% χρειάζεται να αλλάξω κάτι στη δοσολογία; Ευχαριστώ.
Τα γλυκά που έφαγα και θυμάμαι ακόμα ήταν τα χριστούγεννα στη Βουδαπέστη στο "12"( σουφλέ οκολάτας με σος μάνγκο και μιλφέιγ κάστανο). Στην Κέρκυρα, θεικές κρέπες με σοκολάτα και παγωτό στο Cuzina di Boneti, και παγωτό από κατσικίσιο τυρί με μαρμελάδα ντομάτας στο Etrusco όταν ήταν στην κουζινα ο Μποτρίνι. Από τότε που έφυγε για τηλεόραση κ τα άλλα του εστιατόρια, το συγκεκριμένο γλυκό στο συγκεκριμένο εστιατόριο δεν είχε καμμιά σχέση. Στην Αθήνα, δεν έχω φάει άσχημα γλυκά σε όσα εστιατόρια έχω πάει, αλλά δεν έφαγα και κάποιο που να με ξετρέλλανε ώστε να το θυμάμαι.
Δεν είναι θέμα κάψιμου λίπους, είναι θέμα κυκλοφορίας του αιματος κ καρδιάς. Αν κάποιος φάει έστω κι ένα φρούτο ακριβώς πριν το τρέξιμο, θα κουράσει την καρδιά του και υπάρχει κίνδυνος για την υγεία του. Φαγητό λοιπόν μετά την άσκηση ή κάτι ελαφρύ 1-2 ώρες πριν.
Διάβασα κάπου μια υπέροχη κριτική για ένα εστιατόριο στην Καλλιθέα ( το πρώην Καστελόριζο) κ όταν πήρα τηλέφωνο για κράτηση θεώρησα δεδομένο ότι δεν καπνίζουν. Ξαναπήρα όμως να το επιβεβαιώσω κ μου είπε η ευγενέστατη κοπέλα στο τηλέφωνο ότι όποιος θέλει καπνίζει αλλά "από ότι βλέπει δεν καπνίζουν κ πολύ!" Βεβαίως ακύρωσα την κράτηση. Την ίδια μέρα πήγα στο Μαύρο Πρόβατο στο Παγκράτι κ έκατσα έξω γιτί μέσα επικρατούσε ντουμάνι. Στις Σαρδέλες, στον κάτω όροφο δεν επιτρέπεται το κάπνιμα. Κάποια μέρα που ήταν ανοιχτή η τζαμαρία σε κάποιους έφεραν τασάκι. Υστερα από παρατήρηση, έμαθα ότι το απαγόρευσαν ρητώς στον κάτω όροφο. Τι να πει λοιπόν κανείς! Οταν πηγαίνω το εξωτερικό, βλέπω ότι παντού θεωρούν δεδομένο ότι δεν καπνίζουν σε εσωτερικό χώρο, είτε εστιατόριο είτε καφέ είτε μπαρ, μόνο εδώ η νοοτροπία έχει παρσμείνει στην εποχή των παππούδων μας.
Το περιβάλλον ήταν πάρα πολύ όμορφο και το σέρβις ευγενικό και φιλικό. Οι πίτσες θεωρώ ότι ήταν περιορισμένες όσον αφορά την ποικιλία, θα έπρεπε να έχει περισσότερες επιλογές. Αυτές που δοκιμάσαμε ήταν νόστιμες, χωρίς όμως να μας συναρπάσουν, με ωραίο ζυμάρι. Το γλυκό ήταν πανακότα λευκής σοκολάτας με μαρμελάδα ελιάς. Ταίριαζαν οι γεύσεις, αλλά ήταν υπερβολικά γλυκό και δε μπορούσες να το γευθείς με ευχαρίστηση ούτε να το φας ολόκληρο, σε λίγωνε. Οι τιμές καλές, αλλα γι περίοδο κρίσης θα έπρεπε να είναι λίγο πιο καλτω. Νομίζω π.χ. ότι 9 ευρώ για τη σαλάτα με τα φασολάκια ήταν πολλά, χωρίς να είναι και κάτι το ιδιαίτερο.Μείναμε ικανοποιημένοι σε γενικές γραμμές, αλλά έλειπε αυτό το κάτι ξεχωριτό στις γεύσεις ώστε να το κάνουμε στέκι.
Διαδικασία Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να...
Για να προσθέσετε ένα blog στα αγαπημένα, πατήστε το κουμπί που βρίσκεται στην δεξιά στήλη του blog