Όνομα μέλους: SofiaKas
Έγινε μέλος στις: 13.03.2014
Έχει κάνει 7 σχόλια
Έχει αξιολογήσει 2 φορές
με μέσο όρο βαθμολογίας 5
Όνομα μέλους: SofiaKas
Έγινε μέλος στις: 13.03.2014
Έχει κάνει 7 σχόλια
Έχει αξιολογήσει 2 φορές
με μέσο όρο βαθμολογίας 5
Είναι πράγματι εξαιρετικό προϊόν, όπως και όλα της συγκεκριμένης μάρκας.
Καλησπέρα, emma! Θα συνδεθείς στο σάιτ, θα κάνεις κλικ πάνω στη φωτογραφία σου κι έτσι θα δεις τα αγαπημένα σου. :)
Nα με συγχωρέσουν οι Θεσσαλονικείς και οι Σερραίοι, αλλά νομίζω ότι αυτή είναι η καλύτερη μπουγάτσα της Ελλάδας! Και η γλυκιά και η αλμυρή, με αυτήη τη θεσπέσια, ιδιαίτερη γεύση!
Πράγματι καλή επιλογή για το κέντρο της Αθήνας. Όσες φορές έχω κάτσει για φαγητό ή καφέ-γλυκό δεν με έχει απογοητεύσει.
Tέλεια είναι και η μπουγάτσα Παπαγιάννη από τις Σέρρες, έχω δοκιμάσει με κρέμα και τυρί και είναι εκπληκτικές. Την έβρισκα στο μετρό Συντάγματος (κατεψυγμένες), όπου γίνονται κατά καιρούς εκθέσεις τροφίμων και τοπικών προϊόντων, αλλά έχω καιρό να την βρω! Ξέρει κανείς πού αλλού μπορούμε να την προμηθευτούμε;
https://www.facebook.com/bougatsa.papagianni/about
Tόσα πολλά υπέροχα ελληνικά τυριά, τι να πρωτοδιαλέξει κανείς! Τα αγαπημένα μου είναι γραβιέρα Νάξου/Κρήτης, λαδοτύρι Μυτιλήνης, ανθότυρο Κρήτης (το παχύ βουτυράτο, όχι το light, ε;) , κασέρι, κοπανιστή, φορμαέλα, μανούρι!
Ιταλική και γαλλική κουζίνα για 'μένα είναι τοπ!
ΔιαδικασίαΚαβουρδίζουμε στο γκριλ του φούρνου τα κομμάτια καρυδόψιχας μέχρι να σκουρύνουν λίγο. Βγάζουμε...
ΔιαδικασίαΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το φασκόμηλο (ή το δεντρολίβανο),...
ΔιαδικασίαΛιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά...
Διαδικασία Αφού πλύνουμε καλά τις φέτες του κρέατος, τις στεγνώνουμε πάρα πολύ καλά με χαρτί κουζίνας. Τις...
ΔιαδικασίαΚόβουμε τα φρούτα σε όσο πιο μικρά κομματάκια μπορούμε. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, τα...
Διαδικασία Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε περίπου 150 ml από το χλιαρό νερό. Θρυμματίζουμε με τα δάχτυλά μας τη...
ΔιαδικασίαΦύλλα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και βάζουμε τα φύλλα σε τρεις λαμαρίνες που έχουμε...
ΔιαδικασίαΚόβουμε τις ντομάτες στη μέση, τις σφίγγουμε, τις τινάζουμε να φύγουν τα σπόρια και τις τρίβουμε...
Σχόλια (2)ΔιαδικασίαΑλατισμένη καραμέλα: Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη σε ένα κατσαρολάκι με βαρύ πάτο...
ΔιαδικασίαΚρέμα: Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε με ένα σύρμα τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ, το αυγό, τον κρόκο...
Διαδικασία Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C. Σε ένα ταψί διαμέτρου 24 - 25 εκ. ή ένα αντίστοιχο πυρίμαχο...
Διαδικασία Σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα μακαρόνια 2 - 3 λεπτά...
Διαδικασία Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα μπισκότα με τα χέρια σε χοντρά κομμάτια και τα στρώνουμε μέσα σε μια...
Σχόλια (1)Διαδικασία Βάζουμε τα ψιλοκομμένα σύκα σε ένα μπολ με το χυμό πορτοκαλιού (από τα υλικά για τη σάλτσα). Τα...
Σχόλια (1)Διαδικασία Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες. Τις βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό σχεδόν να...
Διαδικασία Ζύμη: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια μας μέχρι να ενωθούν....
Διαδικασία Βάζουμε τις φέτες ντομάτας σ’ ένα μπολ, προσθέτουμε αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και 2 κουτ. σούπας...
Για να προσθέσετε ένα blog στα αγαπημένα, πατήστε το κουμπί που βρίσκεται στην δεξιά στήλη του blog