
Όνομα μέλους: SpiThor
Έγινε μέλος στις: 29.05.2011
Έχει κάνει 2 σχόλια
Έχει αξιολογήσει 10 φορές
με μέσο όρο βαθμολογίας 5
Έτος γέννησης: 1972
Όνομα μέλους: SpiThor
Έγινε μέλος στις: 29.05.2011
Έχει κάνει 2 σχόλια
Έχει αξιολογήσει 10 φορές
με μέσο όρο βαθμολογίας 5
Έτος γέννησης: 1972
Ena eksairetiko geuma , mia thaumasia enallaktiki lusi sto tiganisma... Oi arxikes epifulakseis sxetika me ti forma (an tha kollisei i oxi) entblößt anupostates... Petuxe me tin proti... Suxgaritiria gia auti ti suntagi!
Se trapezi me kalesmenous ena geuma pou enthousiazei... Plu epituximeno kai aplo...
Διαδικασία Σουτζουκάκια: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά, προσθέτοντας...
Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Σε ένα μπολ ζυμώνουμε τον κιμά με το λάδι, το δυόσμο, το...
ΔιαδικασίαΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 140° - 150° C. Ξεπλένουμε τα ρεβίθια καλά. Τα βάζουμε σε μια γάστρα,...
Διαδικασία Γέμιση: Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε ένα σουρωτήρι, τα ανακατεύουμε με 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι και τα...
Διαδικασία Κρατάμε κατά μέρος 2 κουτ. σούπας από το αλεύρι και βάζουμε το υπόλοιπο σε ένα ρηχό πιάτο....
Διαδικασία Κρέμα φέτας: Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά....
Διαδικασία Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, το καρότο και τη δάφνη και νερό τόσο ώστε...
Διαδικασία Πλένουμε τις πατάτες καλά και τις βάζουμε με τη φλούδα σε μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό, να...
Διαδικασία Κόβουμε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε φέτες πάχους περίπου 1 εκ. και στη συνέχεια σε μικρούς...
Διαδικασία Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι για...
Διαδικασία Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά μαζί με τα...
Διαδικασία Σε ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, τα...
Διαδικασία Βάζουμε τους κύβους μελιτζάνας σε μια λεκάνη με κρύο νερό που να τους σκεπάζει και ρίχνουμε μία...
Διαδικασία Βάζουμε τα κρεμμύδια σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, προσθέτουμε 2 - 3 κουτ. σούπας νερό και τα...
Διαδικασία Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι, τα...
Διαδικασία Λαδώνουμε ένα ταψί που ιδανικά να χωράει τις αγκινάρες ακριβώς. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο...
Διαδικασία Σάλτσα: Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και νοστιμίζουμε με αλάτι. Ανακατεύουμε καλά...
Διαδικασία Μόλις καθαρίσουμε και κόψουμε τις σελινόριζες, τις περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού για να μη...
Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Σε ένα μέτριο ταψί, περίπου 25x35 εκ., στρώνουμε ομοιόμορφα τις...
Το ρατατούι είναι το γαλλικό μπριάμ. Ομως η Αντωνία Ζάρπα από το «Θαλασσάκι» της Τήνου τού δίνει κυκλαδίτικο...
ΔιαδικασίαΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε ελαφρώς την ταρτιέρα. Απλώνουμε το φύλλο στην...
ΔιαδικασίαΒράζουμε τα αυγά για 6΄- 8΄και μόλις κρυώσουν, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σε ένα...
ΔιαδικασίαΣε ένα τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/3 του σκεύους. Το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά...
ΔιαδικασίαΒράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού της συσκευασίας. Κρατάμε 2 φλιτζ. τσαγιού από...
ΔιαδικασίαΣε ένα βαθύ μπολ σερβιρίσματος ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το γιαούρτι με το ξύσμα και το χυμό...
ΔιαδικασίαΠροθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 200° C. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το...
ΔιαδικασίαΠλένουμε τις μπάμιες και τις στραγγίζουμε. Τις καθαρίζουμε ως εξής: μ’ ένα κοφτερό μαχαιράκι...
ΔιαδικασίαΑλατίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για 30 λεπτά, να ξεπικρίσουν....
ΔιαδικασίαΠροθερμαίνουμε στους 220°C. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μπαστουνάκια πάχους 1 εκ....
ΔιαδικασίαΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε την ταρτιέρα. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το...
ΔιαδικασίαΣε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τον κιμά, τις πάπρικες, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το χυμό, το ούζο, το...
ΔιαδικασίαΤην ακόλουθη διαδικασία την κάνουμε για κάθε κομμάτι κρέατος, μοιράζοντας αναλόγως και τα υλικά:...
ΔιαδικασίαΣε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι με τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και 80 ml νερό και τα βράζουμε σε...
Σχόλια (1)ΔιαδικασίαΓέμιση: Σε ένα σκεύος με βαρύ πάτο σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τα κρεμμύδια στο βούτυρο...
ΔιαδικασίαΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε...
ΔιαδικασίαΣε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να...
ΔιαδικασίαΡολό: Σε ένα μπολ ζυμώνουμε καλά τον κιμά, το αυγό, το καρότο, το τριμμένο κολοκύθι, το ρύζι, το...
ΔιαδικασίαΣε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζουμε...
Διαδικασία Τα αμπελοφάσουλα δεν χρειάζονται το χρονοβόρο καθάρισμα που απαιτούν τα άλλα φρέσκα φασολάκια....
ΔιαδικασίαΠροετοιμασία: Πλένουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε ταψί. Πρώτα κόβουμε ένα «καπάκι» κατά...
ΔιαδικασίαΣε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα βράζουμε...
Σχόλια (1)Διαδικασία Καθαρίζουμε τις πιπεριές από κοτσάνια και σπόρια. Τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Ζεσταίνουμε σε...
ΔιαδικασίαΦάβα: Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε τη φάβα με 6 φλιτζ. τσαγιού νερό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά....
ΔιαδικασίαΛαδολέμονο: Πλένουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τις χτυπάμε στο μούλτι....
ΔιαδικασίαΜουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε λίγο παγωμένο νερό ώστε να μαλακώσουν. Στο μεταξύ, ρίχνουμε τη...
Σχόλια (1)Διαδικασία Σε ένα μεγάλο μπολ με το χέρι τα τυριά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης (εκτός από το...
ΔιαδικασίαΜουλιάζουμε τα ρεβίθια για 8 ώρες ή από το προηγούμενο βράδυ. Μετά, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε...
Σχόλια (2)ΔιαδικασίαΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Λαδώνουμε τα φορμάκια για ατομικές τάρτες και καλύπτουμε...
ΔιαδικασίαΣτραγγίζουμε τις αγκινάρες, τις βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα με νερό που μόλις να τις σκεπάζει. Τις...
ΔιαδικασίαΒάζουμε στο μπλέντερ τα τυριά, το μπούκοβο, τις πάπρικες, τον κόλιανδρο και την καυτερή πιπερίτσα...
Διαδικασία Μουσκεύουμε αποβραδίς τα ρεβίθια σε μια κατσαρόλα με χλιαρό νερό και το χονδρό αλάτι. Την επόμενη...
ΔιαδικασίαΓέμιση: Φτιάχνουμε το μείγμα της γέμισης από το προηγούμενο βράδυ. Διαλύουμε τη μαγιά στο ζεστό...
ΔιαδικασίαΑν πάρουμε φρέσκα κληματόφυλλα, τα πλένουμε καλά και τα ζεματίζουμε σε μια κατσαρόλα σε νερό που...
ΔιαδικασίαΣε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα ντοματάκια με το χυμό τους. Τα...
Σχόλια (2)Διαδικασία Ζεσταίνουμε άφθονο αλατισμένο νερό και, μόλις κοχλάσει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε για...
ΔιαδικασίαΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας (σε θερμοκρασία δωματίου) σε δέκα...
ΔιαδικασίαΡίχνουμε το κουσκούς σε ένα μπολ. Βάζουμε το ζωμό να πάρει μια βράση και τον αδειάζουμε μέσα στο...
Διαδικασία Γεμίζουμε μέχρι τη μέση ένα σέικερ με παγάκια, προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλατοπίπερο...
Διαδικασία Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη, το μπαχάρι,...
Διαδικασία Ρυζοσαλάτα: Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 4 φλιτζ. τσαγιού νερό, τα αφήνουμε να πάρουν βράση και...
Σχόλια (2)ΔιαδικασίαΒουτάμε τις ντομάτες (λίγες-λίγες) σε βραστό νερό για 1 λεπτό, για να αφαιρέσουμε εύκολα τη φλούδα....
ΔιαδικασίαΓέμιση: Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ξερό...
Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Χτυπάμε στο μούλτι τις λιαστές ντομάτες και το λάδι τους,...
Συμβουλή Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε 150 γρ. έτοιμη ξινόκρεμα. Πωλείται σε κάποια μεγάλα σούπερ μάρκετ και...
ΔιαδικασίαΑλατίζουμε τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι, για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να...
Σχόλια (1)Διαδικασία Βάση: Τρίβουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα σε σκόνη. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το...
Σχόλια (1)ΔιαδικασίαΚόβουμε τις ντομάτες στη μέση, αφαιρούμε τα σπόρια και τις τρίβουμε στον τρίφτη. Η φλούδα θα...
Διαδικασία Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κρεμώδες τυρί, την άχνη, το ξύσμα και το ποτό μέχρι να ενωθούν και να...
Σχόλια (1)Διαδικασία Βάζουμε την πιπεριά, το αγγούρι, τις ελιές, την ντομάτα και τη ρίγανη σε ένα μεγάλο μπολ....
Διαδικασία Βράζουμε το σπαγκέτι αλ ντέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σάλτσα: Εν τω μεταξύ,...
Διαδικασία Βάζουμε τα τριμμένα κολοκύθια σε ένα σουρωτήρι, τα πασπαλίζουμε με το αλάτι, τα ανακατεύουμε και...
ΔιαδικασίαΞεπλένουμε πολύ καλά τα μαυρομάτικο σε ένα σουρωτήρι κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό. Τα βάζουμε...
Διαδικασία Ψαρονέφρι: Κόβουμε κάθε ψαρονέφρι σε τέσσερα κομμάτια, τα χτυπάμε ελαφρώς με το ειδικό εργαλείο...
ΔιαδικασίαΠροθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το φινόκιο σε πολύ λεπτές...
ΔιαδικασίαΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C. Βάζουμε σε ένα ταψί χωρίς λιπαρή ουσία τα φουντούκια και τα...
Διαδικασία Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το...
ΔιαδικασίαΖύμη: Βάζουμε σε μια λεκανίτσα το γιαούρτι, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και το μπέικιν πάουντερ. Τα...
Διαδικασία Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε για 2 -...
Σχόλια (4)Διαδικασία Βράζουμε τα λιγκουίνι, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε...
Διαδικασία Ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τα δύο είδη αλευριού, το μπέικιν πάουντερ και ελάχιστο...
Διαδικασία Φύλλο: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο και...
Διαδικασία Πλένουμε καλά τις πατατούλες και τις βράζουμε με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για...
Διαδικασία Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και τα ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν...
Σχόλια (2)Διαδικασία Ρύζι: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε για 1 λεπτό το κρεμμύδι και το φινόκιο. Στη...
Διαδικασία Πλένουμε το ρύζι σε άφθονο κρύο νερό και το στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια...
Σχόλια (1)Διαδικασία Αλατοπιπερώνουμε τα ψαρονέφρια. Σ’ ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο...
Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο και σε...
Σχόλια (1)Διαδικασία Τυρόπιτα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε τη φέτα, το πιπέρι, την...
Διαδικασία Βράζουμε τις πατάτες ολόκληρες (με τη φλούδα ή χωρίς) σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να...
Διαδικασία Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια, τα οποία βάζουμε σε μια κατσαρόλα....
Σχόλια (3)Διαδικασία Βάζουμε τα μαυρομάτικα να βράσουν σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό και τις δάφνες....
Διαδικασία Καραμέλα: Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα βαρύ και βαθύ τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα και το...
Διαδικασία Ανακατεύουμε τη φάβα με τη ρίγανη, τον άνηθο και το τυρί και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε...
Σχόλια (1)Διαδικασία Κρέμα σκόρδου: Ξεφλουδίζουμε τις σκελίδες σκόρδου, τις κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε (αν...
Διαδικασία Ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε τα υγρά και...
Διαδικασία Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το μαϊντανό και το...
Διαδικασία Βγάζουμε την κόρα από το ψωμί, βάζουμε την ψίχα σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και την μουλιάζουμε για...
Διαδικασία Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι μαζί με αλάτι και ανακατεύουμε. Κάνουμε στη μέση μια λακκούβα και...
Σχόλια (2)Διαδικασία Κόβουμε σε λεπτές ροδέλες το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος από τα πράσα. Το υπόλοιπο το...
Διαδικασία Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την πάστα ελιάς με τον άνηθο. Αν το μείγμα είναι πολύ σφικτό και δεν...
Διαδικασία Σ’ ένα μικρό κατσαρολάκι ή σ’ ένα μπρίκι ανακατεύουμε το γάλα με το γιαούρτι καλά και τα...
Διαδικασία Πλένουμε τις πατάτες καλά και τις βράζουμε όπως είναι με τη φλούδα σε μια κατσαρόλα μέσα σε...
Διαδικασία Καθαρίζουμε τις σελινόριζες, τις πατάτες και το καρότο και τα κόβουμε σε κομμάτια μέτρια....
Διαδικασία Βάζουμε τις φέτες ντομάτας σ’ ένα μπολ, προσθέτουμε αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και 2 κουτ. σούπας...
Διαδικασία Βράζουμε τον αρακά σε αλατισμένο νερό για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να γίνει τρυφερός και μαλακός....
Διαδικασία Στο μούλτι ή σε ένα βαζάκι με καπάκι που κλείνει καλά χτυπάμε τα υλικά του ντρέσσινγκ. Το αφήνουμε...
Σχόλια (1)Διαδικασία Ζεματίζουμε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 6-7 λεπτά ή μέχρι να γίνουν όσο...
Σχόλια (1)Διαδικασία Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι ή σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε σε δυνατή...
Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά με το σύρμα τα αυγά, το γάλα και το...
Σχόλια (1)Για να προσθέσετε ένα blog στα αγαπημένα, πατήστε το κουμπί που βρίσκεται στην δεξιά στήλη του blog