Όνομα μέλους: coolxaris
Έγινε μέλος στις: 23.11.2012
Έχει κάνει 40 σχόλια
Έχει αξιολογήσει 0 φορές
Ακολουθήστε το μέλος coolxaris στο Twitter
Όνομα μέλους: coolxaris
Έγινε μέλος στις: 23.11.2012
Έχει κάνει 40 σχόλια
Έχει αξιολογήσει 0 φορές
Ακολουθήστε το μέλος coolxaris στο Twitter
Μπορείτε να μου εξηγήσετε πως έχετε κάνει το αβγό και φαίνεται έτσι περίεργα??Τι έχετε κάνει με το "ασπράδι"??
Εξαιρετικό........
Yumi yumi........
Ωραίο....
Very Nice..!!!!
Πολύ νόστιμα....
Ωραία....
Το καλύτερο street food της πόλης...
Delicious...
Delicious...
Delicious...
Delicious...
Delicious...
Delicious...
Delicious...
Delicious...
Delicious...
Delicious...
χμμμμ....
Παρα πολυ ωραιο..
Ωραιααα....
Νοστιμη...
Μπραβοοοο...
για να δουμε...
καλη φαινεται...
Ωραιες και σπανιες οι οδηγιες ψησιματος...
Χμμμμ....Σίγουρα Ιταλική όσο κοντά και αν βρίσκεται με την δική μας και Τουρκική και Λιβανέζικη. Έχω ιδιαίτερη προτίμηση στις ανατολίτικες λόγω μπαχαρικών και αλλαντικών.
Χρήσιμο...
Νόστιμο.......
Τέλεια......
Εξαιρετική πίτα..Θα ήταν καλύτερη λίγο πιο λεπτή...
delicious...
delicious..
delicious...
Delicious...
Delicious...
Delicious...
Delicious...
Delicious...
Delicious..
ΔιαδικασίαΚαλαμαράκια: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και τις...
ΔιαδικασίαΣε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά κοτόπουλου και προσθέτουμε την πιπεριά, το κολοκύθι, το κρεμμύδι, το...
Διαδικασία Λαδολέμονο: Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το πιπέρι, το ούζο ή το γλυκάνισο, το νερό, το μέλι και...
Σχόλια (1)ΔιαδικασίαΖεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει καλά, βάζουμε...
Διαδικασία Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, τα βάζουμε σε σουρωτήρι, τα αλατίζουμε, τα ανακατεύουμε και...
Σχόλια (3)Διαδικασία Αναμειγνύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σκόνη φουντουκιού και το αλάτι....
Λίγα λόγια για το μαγαζί Όσοι έχουν πάει στην Κωνσταντινούπολη γνωρίζουν καλά το όνομα Γκιουλίογλου, αφού...
Διαδικασία Σε μια βαθιά κατσαρόλα, βάζουμε το κοτόπουλο και νερό τόσο ώστε να το σκεπάζει καλά και το...
ΔιαδικασίαΚόβουμε φετάκια τα κρεμμυδάκια και ψιλοκόβουμε τον άνηθο. Στην κατσαρόλα βάζουμε το μισό λάδι...
Σχόλια (1)Η αγάπη για τα μανιτάρια είναι μεγάλη κινητήρια δύναμη. Μόλις ξεσπάσουν οι πρώτες βροχές, ξεχύνονται στα...
Σχόλια (2)Διαδικασία Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το δεντρολίβανο με το αλάτι και τη 1 κουτ. σούπας από το μετρημένο...
Φτιαγμένες από τις μοναχές του Ι. Γυναικείου Ησυχ. Τιμίου Σταυρού Κορινθίας οι πρώτες δύο (φωτ. 1α, β): η σκέτη...
Η θέσηΔεν είμαστε στην τουριστική πλευρά της Πρέσπας, αλλά εδώ καταφθάνουν επισκέπτες από τις τέσσερις...
Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος ή 6 ατομικά και τα...
Σχόλια (1)Το μόλις 2 μηνών εστιατόριο βρίσκεται στο ακριβό 1ο διαμέρισμα της Βιέννης, κοντά στη στάση του μετρό Schwedenplatz....
Κατακόκκινα και μικροσκοπικά πιπεράκια, που καλλιεργούνται βιολογικά στην Κρήτη. Έχουν μια υποφερτή...
Διαδικασία Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τον κουρκουμά, το τσίλι, τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε...
Η θέσηΑνεβαίνοντας την οδό Θηβών προς το Περιστέρι, κοντά στην πλατεία Εύξεινου Πόντου. Η ατμόσφαιρα...
Επίσκεψη στο Π-box. Του σεφ Χριστόφορου Πέσκια. Στοπ. Πιο παιχνιδιάρικη από ποτέ η μαγειρική του, και όμως...
Σχόλια (1)Γιατί μαγειρεύουμε; Γιατί μπαίνουμε σε τόσο κόπο καθημερινά να παρασκευάσουμε μόνοι μας το φαγητό μας; Ως...
Διαδικασία Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε τα...
Η θέση Στην πόλη του Ηρακλείου, μια ευθεία από την πλατεία με τα Λιοντάρια, αρκεί να κατευθυνθούμε προς την...
ΔιαδικασίαΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C. Βάζουμε σε ένα ταψί χωρίς λιπαρή ουσία τα φουντούκια και τα...
«Είμαι ευχαριστημένος», λέει ξεκινώντας την κουβέντα ο Νίκος Τσατσαρωνάκης, ο άνθρωπος πίσω από τα πιο...
Διαδικασία Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα αυγά, για 2 - 3 λεπτά, ώστε να...
Σχόλια (1)Όλα ξεκίνησαν από το υποτυπώδες τυροκομείο του πατέρα του Δημήτρη Χατζηιωαννίδη, που ξεκίνησε το 1962 στα...
Διαδικασία Κεφτεδάκια: Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, 1 κοφτή κουτ. σούπας αλάτι, πιπέρι, το...
Σχόλια (1)Διαδικασία Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα λουκάνικα ανακατεύοντας συνεχώς για 4 - 5 λεπτά μέχρι να...
«Είτε φτάσεις στην Πόλη με τρένο, με λεωφορείο, ή με ταξί από το αεροδρόμιο, κατά το έμπα σου στη Βυζαντινή...
Η Πέννυ Παυλίδου, ιδιοκτήτρια ενός μικρού εργαστηρίου με cupcakes και άλλες ψητές γλυκές λιχουδιές, συνέθεσε ένα...
Το πρώτο κατάστημα που άνοιξαν οι αδελφοί Βασιλόπουλοι, το 1930, στην οδό Βουλής 29. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι...
Με το σύνθημα «Στηρίζουμε μικρούς Έλληνες παραγωγούς» το γνωστό παστουρματζίδικο Μιράν, στο κέντρο...
Η θέση Στην ίσως πιο ενδιαφέρουσα γωνιά του κέντρου - Αιόλου και Ευριπίδου. Η ατμόσφαιρα Καλοφτιαγμένος,...
Σχόλια (1)Λίγα λόγια για το μαγαζί Δυο φίλοι απ’ το Πλωμάρι βάλθηκαν να μας πείσουν πως η Λέσβος είναι η γη της...
Μια λιχουδιά σε κόκκινο, φλογερό χρώμα και με εξίσου φλογερή γεύση, που ετοιμάζεται υπό την επιμέλεια του...
Η ντόπια παραγωγή καθώς και οι συνήθειες και τα γούστα κάθε περιοχής διαμόρφωσαν τον τρόπο με τον οποίο...
Διαδικασία Μαρινάρισμα: Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το κρέας, περιχύνουμε με τη ρετσίνα, προσθέτουμε όλα τα...
Σχόλια (3)Διαδικασία Ξεκινάμε ετοιμαζοντας τη γαρνιτούρα (χυλοπίτες, πατάτες τηγανητές ή ό,τι άλλο θέλουμε), γιατί...
Σχόλια (2)Η θέση Μπροστά στον Πύργο Αθηνών, στολισμένο και φωτεινό εκεί που η Bασιλίσσης Σοφίας συναντά τη λεωφόρο...
Σχόλια (1)Διαδικασία Βάζουμε τα ξερά φρούτα σε ένα μπολ και τα σκεπάζουμε με ζεστό νερό. Τα αφήνουμε να μουλιάσουν...
Διαδικασία Τρίβουμε το καρότο στη λεπτή πλευρά του τρίφτη. Στύβουμε με τα χέρια μας το τριμμένο καρότο, για...
Σχόλια (1)Κι άλλα μπέργκερ! Το TGI Friday’s εμπλούτισε το μενού του με τα λεγόμενα twisted burgers, με βουβαλίσιο κρέας από την...
Σχόλια (1)Διαδικασία Αλατοπιπερώνουμε το κρέας, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να τραβήξει το...
Σχόλια (2)Τις τρούφες τις γνωρίσαμε πριν από τρεις δεκαετίες από τη γαλλική και την ιταλική κουζίνα, συντηρημένες σε...
Σχόλια (1)Διαδικασία Ρίχνουμε το βούτυρο (ή το λάδι) στην κατσαρόλα και την βάζουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Μόλις...
Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το φασκόμηλο (ή το...
Σχόλια (1)Διαδικασία Αν θέλουμε να μειώσουμε κάπως το αρωματικό εφέ του παστουρμά, αφαιρούμε το τσιμένι, το πικάντικο...
Σχόλια (1)Διαδικασία Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε να...
Διαδικασία Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το βούτυρο ή το λάδι. Ρίχνουμε τα...
Διαδικασία Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με ένα νοτισμένο πανί και τα κόβουμε σε λεπτά φετάκια. Ζεσταίνουμε...
Το 1890 ο Κώστας Προίκας, τεχνίτης που έφτιαχνε βαρέλια για την αποθήκευση λαδιού και κρασιού επισκέφθηκε το...
Διαδικασία Ζεσταίνουμε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο ή ζεσταίνουμε το...
Διαδικασία Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε σε 3 – 4 κουτ. σούπας λάδι το κρεμμύδι, τη σελινόριζα και το...
Σχόλια (1)Διαδικασία Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ, το κάρι και το...
Σχόλια (2)Μια επίπεδη πλάκα πάνω στην οποία ψήνουμε κρεατικά, λαχανικά ή ψάρια, ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιούμε την...
Ιδιαίτερης νοστιμιάς αιγοπρόβειο κεφαλάκι Σκύρου, το οποίο αποκτά μετά τον ένα χρόνο παλαίωσης μια...
Πριν από ένα χρόνο ο καλλιεργητής Γιώργος Μπαντουβάκης μάς είχε στείλει για δοκιμή τις εξωτικές ποικιλίες...
Φτιάχνουμε τη ζύμη για ζυμαρικά ή για πιτάκια, ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο και το βάζουμε πάνω στις εν λόγω...
Διαδικασία Ξεπλένουμε τα φασόλια και τα βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε 1 λίτρο νερό (όχι...
Σχόλια (1)Είναι Ανδριώτισσα στην καταγωγή και από τις πιο «ψημένες» που κυκλοφορούν στην αγορά. Σχεδόν θυμίζει...
Τα ελληνικά φακοτόπια παράγουν βραστερές και εξαιρετικής γεύσης φακές. Η εγχώρια παραγωγή, βέβαια, είναι...
Διαδικασία Βάζουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά του κιμά και ζυμώνουμε πολύ καλά. Μπορούμε να κάνουμε το...
Σχόλια (1)Διαδικασία Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Πρέπει να είναι πολύ καλά προθερμασμένος όταν...
«Ξαθέρι» στην κρητική διάλεκτο σημαίνει «καθαρός αφρός» και συνεκδοχικά «καθετί εκλεκτό»....
Διαδικασία Λαδώνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε, προσέχοντας να μην κάψει πολύ....
Σχόλια (1)Διαδικασία Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά (κρεμμύδι, πιπεριές, ντομάτα). Λιώνουμε το σκόρδο. Βάζουμε τα λαχανικά,...
Το 1992, ο Χρήστος Στρεμμένος, καθηγητής Φυσικής στο πανεπιστήμιο της Μπολόνια και πρεσβευτής μας στην...
Διαδικασία Σε ένα μπολ ανακατεύουμε απαλά τον κιμά με το κρεμμύδι, την κέτσαπ και τον κόλιανδρο, ίσα-ίσα να...
Σχόλια (3)Διαδικασία Σε μια μικρή κατσαρόλα αχνίζουμε το κρεμμύδι με 4 - 5 κουτ. σούπας νερό και αλατοπίπερο, για 4 - 5...
Σχόλια (1)Διαδικασία Κεμπάπ: Σε ένα βαθύ μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τα κεμπάπ και με βρεγμένες τις παλάμες μας...
Κασέρι x 3 Η κ. Ελένη Προίκα συνεχίζει απτόητη να παράγει ένα από τα καλύτερα κασέρια της χώρας, αλμυρούτσικο,...
Σχόλια (2)Πολύ μου αρέσει ο ανανεωμένος Μιράν. Αλλαντοπωλείο επιπέδου εξωτερικού, με τα δικά του τα νόστιμα...
Σχόλια (1)Ένα από τα «καλά» της ύφεσης είναι το θάρρος που ωθεί νέους ανθρώπους να υλοποιήσουν τα όνειρά τους. Στο...
Διαδικασία Ανακατεύουμε τη φάβα με τη ρίγανη, τον άνηθο και το τυρί και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε...
Σχόλια (1)Διαδικασία Ανάβουμε το γκριλ για να ζεσταθεί πολύ καλά. «Πάστα» μυρωδικών: Πολτοποιούμε όλα τα...
Διαδικασία Σάλτσα καυκαλήθρας: Ζεματίζουμε τις καυκαλήθρες για 10 - 15 δευτερόλεπτα σε μια κατσαρόλα με άφθονο...
Σχόλια (1)Διαδικασία Ξεπλένουμε τα καλαμαράκια και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν από τα νερά τους. Αν...
Διαδικασία Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, τα τριμμένα κρεμμύδια, το γιαούρτι, το μαϊντανό, τη ρίγανη και...
Σχόλια (1)Το εκλεκτό προσούτο Ευρυτανίας από την αλλαντοποιία Στρεμμένου το βρίσκουμε πλέον, χύμα, στα ΑΒ...
Σχόλια (1)Διαδικασία Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τα παϊδάκια και τα τρίβουμε με τις παλάμες μας με το αλάτι και το...
Σχόλια (1)Διαδικασία Καβουρδίζουμε τα φιστίκια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς να προσθέσουμε λιπαρή ουσία, μέχρι...
Σχόλια (1)Διαδικασία Ρίχνουμε το ξινόγαλα σε μια λεκανίτσα και βάζουμε μέσα τις φτερούγες. Τις αφήνουμε στο ψυγείο να...
Σχόλια (2)Διαδικασία Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό που να τις υπερκαλύπτει κατά 2 εκ. μέχρι να γίνουν (όχι να...
Διαδικασία Τραχανάς: Ζεσταίνουμε το νερό ή το ζωμό σε μια μέτρια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά και, όταν πάρει...
Σχόλια (2)Διαδικασία Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2...
Σχόλια (2)Διαδικασία Σε μία φαρδιά και βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και την...
Σχόλια (1)Το κείμενο που ακολουθεί είναι περισσότερο μια απλή υπενθύμιση, καθώς παρουσίαση για το εστιατόριο έχει...
Σε αυτή τη βόλτα βγαίνω πάντα «χαμένος». Γιατί αν αποφασίσω να πάω στην κεντρική αγορά δεν υπάρχει...
Σχόλια (1)Λίγα λόγια για το μαγαζί Η οικογενειακή επιχείρηση του κ. Benito Sanzoni με έδρα το Παλαιό Φάληρο και αφετηρία την...
Μπορεί η Κεφαλονιά να μη δικαιούται να παράγει τυρί με την ονομασία «φέτα», όμως αυτό δεν εμποδίζει...
Διαδικασία Πλένουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, τα στεγνώνουμε πολύ καλά και τα αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε...
Μας αρέσει το χειμώνα, αλλά περισσότερο το καλοκαίρι, όταν τα τραπέζια στήνονται στην υπερυψωμένη λευκή...
Ένα μικρό μικρό βαζάκι σαν αυτό εδώ, μπορεί να κρύβει τόση γεύση; Να που μπορεί. Εμ, σάλτσα πιπεριάς είναι...
Σχόλια (3)Διαδικασία Ζεσταίνουμε ένα ευρύχωρο αντικολλητικό σκεύος σε δυνατή φωτιά και μόλις κάψει καλά ρίχνουμε το...
Σχόλια (1)Διαδικασία Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να ροδίσουν και να πιουν τα...
Απ’ την Κρήτη η εν λόγω και συγκεκριμένα από το τυροκομείο του Νικόλα Γασπαράκη στους Κούμους Ρεθύμνου....
«Σκόρδα σε βάζο;» θα αναρωτιέστε. Και εξηγούμαι. Πρόκειται για ολόκληρες σκελίδες σκόρδου φουρνισμένες...
Το τυροκομείο των Δημήτρη και Κωνσταντίνου Παππά, που πέρυσι βραβεύτηκε με βραβείο ποιότητας από το...
Με μεγάλη γαλακτοκομική και τυροκομική παράδοση, η Ήπειρος τερματίζει στις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις...
Αυθεντικός μεζές με τα όλα του. Ο παστουρμάς ντιλμέ του Μιράν παρασκευάζεται από βόειο κρέας, αρκετά μαλακό...
Σχόλια (1)Πήγα στο Ζάππειο την προηγούμενη Παρασκευή, στην έκθεση «Γεύσεις και Ζωή». Και τόσο μού άρεσε που την...
Σχόλια (1)Φτιάχνεται με πρόβειο γάλα (ορισμένες φορές με προσθήκη ολίγου αιγινού) και είναι ιδιαιτέρως μαλακό και με...
Λίγα λόγια για το μαγαζί Πλούσιες αρμένικες γεύσεις και μυρωδιές σε μια οικογενειακή επιχείρηση που μετράει...
Ο Κουκάς άνοιξε τις πόρτες του στην οδό Πατησίων το 1927, όταν η γειτονιά αυτή θεωρείτο από τις καλές αστικές...
Για να προσθέσετε ένα blog στα αγαπημένα, πατήστε το κουμπί που βρίσκεται στην δεξιά στήλη του blog