Αυτο το φαγητο είναι πραγματι Made in Greece, με αρμονικες αναλογιες συστατικων, αν το ψωμι μουλιαστη σε κρασι κοκκινο η ασπρο, η ουζο, η κονιακ και όχι καλα στυμενο του δινει μια γευση υπερωχη
Ένα φαγητο με εντονες οθωμανικες καταβολες, ουδεμια σχεση με τα παραδοσιακα ελληνικα φαγητα. Μπαχαρια και κανελες τα κυρια συστατικα της οθωμανικης κουζινας.
Όλα καλα αλλα οι σταφιδες μου θυμιζουν τουρκικους αμαναδες. Η επιμονη των ελληνιδων στην τουρκικη κουζινα είναι τοσο δυνατη ώστε και μετα από 400 χρονια που μας ειχαν σκλαβωμένους τους ξαναφέρνουμε και στον ουρανισκο μας. Η ελληνικη κουζινα πρεπει να είναι απολυτα ελληνικη και στην γευση, εκτος αν δηλωθεί εκ των προτερων ότι η συνταγή είναι παραλαγη τουρκικης.
Όλα καλα εκτος την κανελα και τα μπαχαρια που είναι εντελως οθωμανικα και ουδεμια σχεση εχουν με τον ελληνικον ουρανισκο. Επιτελους ποτε θα τους αφήσουμε πισω μας.
Στο bouquet Garni πρεπει να υπαρχει παντοτε μαιντανος, το πιλαφι αυτο μου θυμιζει Τεχερανη και Βυρητο και δεν μου αρεσαι οταν μου το προσφεραν γιατι ηταν στην γευση γλυκοξινο.
Γιαννης απο NY City
Σταφιδες και γεμιστα ειναι καθαρο τουρκικο φαγητο και οχι ελληνικο. Αν προτιμαται να βαλεται και ενα τουρκικο αμανε και τοτε εισαστε πληρης.
Ελληνας 100$
Η μελασα δεν ειναι ζαχαρη αλλα το υποπροιον οταν εξαγετε η ζαχαρη απο το χυμο του ζαχαροκαλαμου. Απλος η σκουρα ζαχαρη δεν εχει φιλτραριστει τελεια και ετσι εχει μεσα μελασα η οποια στην τελεια μορφη της ειναι σιροπι με σκουρο καφε χρομα που απομενει οταν φιλτραριστει ο χυμος του ζαχαροκαλαμου 3 φορες
Pos eine dynaton ena aigeopelagitiko fagito na exei sxesi me cari riziou san synodeftiko. O giannis Mpaxevanis eipe oti oi ellines eno axoun ta kalitera systatika stin fysi gia tin dimiourgia syntagon, prospathoun na kanoun tous neoteristes kai na xrisimoioun ksenika systatika gia tis syntages tous .Emeis edo stis xores pou zoume-USA- prospathoume na kratisoume tin elliniki paradosi kai oi gigeneis ellines tin atimazoun John Solidakis
Αυτο το φαγητο είναι πραγματι Made in Greece, με αρμονικες αναλογιες συστατικων, αν το ψωμι μουλιαστη σε κρασι κοκκινο η ασπρο, η ουζο, η κονιακ και όχι καλα στυμενο του δινει μια γευση υπερωχη
Ένα φαγητο με εντονες οθωμανικες καταβολες, ουδεμια σχεση με τα παραδοσιακα ελληνικα φαγητα. Μπαχαρια και κανελες τα κυρια συστατικα της οθωμανικης κουζινας.
Όλα καλα αλλα οι σταφιδες μου θυμιζουν τουρκικους αμαναδες. Η επιμονη των ελληνιδων στην τουρκικη κουζινα είναι τοσο δυνατη ώστε και μετα από 400 χρονια που μας ειχαν σκλαβωμένους τους ξαναφέρνουμε και στον ουρανισκο μας. Η ελληνικη κουζινα πρεπει να είναι απολυτα ελληνικη και στην γευση, εκτος αν δηλωθεί εκ των προτερων ότι η συνταγή είναι παραλαγη τουρκικης.
Όλα καλα εκτος την κανελα και τα μπαχαρια που είναι εντελως οθωμανικα και ουδεμια σχεση εχουν με τον ελληνικον ουρανισκο. Επιτελους ποτε θα τους αφήσουμε πισω μας.
Στο bouquet Garni πρεπει να υπαρχει παντοτε μαιντανος, το πιλαφι αυτο μου θυμιζει Τεχερανη και Βυρητο και δεν μου αρεσαι οταν μου το προσφεραν γιατι ηταν στην γευση γλυκοξινο. Γιαννης απο NY City
Σταφιδες και γεμιστα ειναι καθαρο τουρκικο φαγητο και οχι ελληνικο. Αν προτιμαται να βαλεται και ενα τουρκικο αμανε και τοτε εισαστε πληρης. Ελληνας 100$
Η μελασα δεν ειναι ζαχαρη αλλα το υποπροιον οταν εξαγετε η ζαχαρη απο το χυμο του ζαχαροκαλαμου. Απλος η σκουρα ζαχαρη δεν εχει φιλτραριστει τελεια και ετσι εχει μεσα μελασα η οποια στην τελεια μορφη της ειναι σιροπι με σκουρο καφε χρομα που απομενει οταν φιλτραριστει ο χυμος του ζαχαροκαλαμου 3 φορες
Pos eine dynaton ena aigeopelagitiko fagito na exei sxesi me cari riziou san synodeftiko. O giannis Mpaxevanis eipe oti oi ellines eno axoun ta kalitera systatika stin fysi gia tin dimiourgia syntagon, prospathoun na kanoun tous neoteristes kai na xrisimoioun ksenika systatika gia tis syntages tous .Emeis edo stis xores pou zoume-USA- prospathoume na kratisoume tin elliniki paradosi kai oi gigeneis ellines tin atimazoun John Solidakis
Για να προσθέσετε ένα άρθρο στα αγαπημένα, πατήστε το κουμπί που βρίσκεται στο κάτω μέρος του άρθρου.