Όνομα μέλους: grandchef
Έγινε μέλος στις: 22.10.2011
Έχει κάνει 29 σχόλια
Έχει αξιολογήσει 10 φορές
με μέσο όρο βαθμολογίας 5
Επάγγελμα: Μηχανικός λογισμικού
Έτος γέννησης: 1979
Περιοχή διαμονής: Αττική
Δείτε το blog Tupper food του μέλους grandchef
Κι εγώ είμαι πολύ δύσπιστη ως προς τα συντηρητικά ειδικά στο θέμα ψωμιού (γι'αυτό συνήθως προτιμώ παξιμάδια και φρυγανιές), αλλά έχω ένα φίλο που εργάζεται στην ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και ισχυρίζεται ότι δεν έχει συντηρητικά (τουλάχιστον τεχνητά)... Μάλιστα θέλανε να τους αλλάξουνε το ωράριο να πηγαίνουν νωρίτερα γιατί το ψωμί θα ήταν ψημένο την ίδια μέρα που θα τα προμηθεύανε στα μαγαζιά. Τι να πω, πάντως το δοκίμασα και μου άρεσε γιατί μου θύμισε κάτι μαλακά και αφράτα ψωμιά τοστ που έχουν στην Αγγλία. Καλό είναι να υπάρχει ανταγωνισμός και να βελτιώνονται και οι υπόλοιποι!
Πιστεύω ότι την ίδια άποψη έχουν και οι ίδιοι μάγειροι που παρουσιάζουν τις συνταγές αυτές, αλλά δυστυχώς σήμερα οι εκπομπές έχουν ανάγκη από τους χορηγούς με τα έτοιμα φαγητά... Δε θα ξεχάσω πριν από πολλά χρόνια σε πρωινάδικο του Mega μαγείρευε ένας γνωστός σεφ μαζί με τους καλεσμένους, όταν ξαφνικά ανοίγει ένα πακέτο με κατεψυγμένο άνηθο (διαφήμιση) και ένας καλεσμένος είπε μπροστά στην κάμερα: "Πωωω βρωμάει αυτό!". Πώς να το σώσεις τώρα αυτό σε live εκπομπή;
Πιστεύω ότι την ίδια άποψη έχουν και οι ίδιοι μάγειροι που παρουσιάζουν τις συνταγές αυτές, αλλά δυστυχώς σήμερα οι εκπομπές έχουν ανάγκη από τους χορηγούς με τα έτοιμα φαγητά... Δε θα ξεχάσω πριν από πολλά χρόνια σε πρωινάδικο του Mega μαγείρευε ένας γνωστός σεφ μαζί με τους καλεσμένους, όταν ξαφνικά ανοίγει ένα πακέτο με κατεψυγμένο άνηθο (διαφήμιση) και ένας καλεσμένος είπε μπροστά στην κάμερα: "Πωωω βρωμάει αυτό!". Πώς να το σώσεις τώρα αυτό σε live εκπομπή;
Μμμ αν εξαιρέσουμε τις Μεσογειακές που μοιάζουν με την ελληνική, η επόμενη για μένα είναι η "εξευρωπαϊσμένη" κινέζικη!!!
Mα τρώγεται το μηλαράκι χωρίς τη φλούδα... Ψηφίζω νερό και σαπούνι !
Συμμετείχα φέτος σε μια αντίστοιχη διοργάνωση για αντικαρκινικό έρανο, όποιος δεν έχει δοκιμάσει ποτέ να πάει οπωσδήποτε, είναι απίστευτη εμπειρία! Δε χρειάζεται να είστε fit, χαλαρά για τον τερματισμό!
Μμμ φαίνεται πολύ ωραίο, μήπως πρέπει να εξοπλιστώ κι εγώ με αρτοπαρασκευαστή? Δυο φορές που έκανα τσουρέκι στη ζωή μου με τα χέρια, με ταλαιπώρησε αυτή η λαστιχωτή ζύμη!
Είναι αλήθεια ότι το να μπεις σε ζαχαροπλαστείο που δεν ξέρεις είναι ρίσκο! Τα αγαπημένα μου ζαχαροπλαστεία είναι τα εξής:
- Για εκμέκ με καϊμάκι στον Τίλα στη Ν.Φιλαδέλφεια, που τα σερβίρει και η κλασική καφετέρια Ναυτίλος στη Ν.Μάκρη
- Για τσουρέκι πολλές επιλογές... Κωνσταντινίδης, Αγαπητός, Τερκενλής
- Για βασιλόπιτα και άλλα πολίτικα γλυκά το ΠΕΛΙΤ στο Μαρούσι και Πλατεία Αμερικής
- Για προφιτερόλ, τάρτες και μιλφέιγ το αγαπημένο μου PALET στο Καλαμάκι
- Για τούρτα μπισκότο στο Marell στην πλατεία Ηλιούπολης
- Γαλακτομπόυρεκο στον Γαλυφιανάκη
- Μας έφεραν τούρτα και απο το La Bouchee και ήταν πάρα πολύ καλή...
- Και για να μην ξεχάσω την παλιά μου γειτονιά, στο PANORAMA στην Κυψέλη έχει απίστευτα βουτήματα για τον καφέ και παγωτό βύσσινο
Μου άνοιξε την όρεξη αυτό το topic
Έχω απορία! Έχοντας επιχειρήσει πολλές φορές να φτιάξω burger, πάντα το χαλάει το ψωμάκι του super-market που είναι σαν αφρός και διαλύεται...Ξέρετε καμμιά μάρκα, έστω κατεψυγμένα που να αξίζει; Διαφορετικά θα πρέπει μάλλον να κάνω αίτηση στον φούρναρη!
Έχω χρόνια να πάω, αλλά στο φούρνο του Μάντελλου στην Ύδρας (Κυψέλη) είχε φοβερή τυρόπιτα "γαλλική", κρατσανιστό φύλλο και κρεμώδη γέμιση. Επίσης σε ένα μικρό μαγαζάκι στη Μαρασλή δίπλα στον Ευαγγελισμό δοκίμασα την πιο βουτυράτη ζύμη κουρού, δυστυχώς το όνομα δεν το συγκράτησα! Φυσικά θα συμφωνήσω με την τυρόπιτα στη Βουλής!
Δοκίμασα το CHOCO LATTE στην Αλίμου δίπλα στα JUMBO και ήταν εκπληκτικό! Μην ξεγελιέστε και πάρετε το μεγαλύτερο κυπελάκι, το υπερχειλίζουν στο διπλάσιο...
To άρωμα από τις καυκαλήθρες πάει τέλεια...και μου αρέσει που η συνταγή δεν έχει τηγάνι!
Εγώ βάζω από την αρχή βούτυρο στην κατσαρόλα και μυρίζει το σπίτι σαν σινεμά! Επίσης συνέχεια ανασηκώνω και κουνάω την κατσαρόλα μέχρι να "ποπαριστούν" όλα γιατί διαφορετικά μου αρπάζουν λιγάκι!
Πολύ καλή κίνηση και πολύ καλός καφές σε ωραίο περιβάλλον. Όμως πρέπει να μειώσουν λίγο τις τιμές, ήδη στα νότια προάστια έχουν κλείσει 3 καταστήματα...
Φαίνεται τέλειο! Η συνταγή προστέθηκε στα βραδυνά snacks ;)
Το προτείνω ανεπιφύλακτα, πολύ ωραίες γεύσεις με ελληνικά προϊόντα. Μόνο οι τιμές είναι λιγάκι τσιμπημένες, από την άλλη όμως όταν φεύγεις από εκεί λες "Άξιζε"!
@MrsPatmoreAndDaisy, ναι βρήκα φρέσκο δεντρολίβανο στο Σκλαβενίτη και το γιορτινό κατσικάκι μας είχε το άρωμά του! @vasoula29, χαίρομαι πολύ που σας άρεσε!
Μελιτζάνες! Αλλά τότε η συνταγή θα λέγεται παπουτσάκια :)
Σ' ευχαριστούμε Δέσποινα για τα φώτα σου!
Χμμ η αλήθεια είναι ότι θα έπρεπε οι συνταγές που έχουν επιλεχθεί για το συγκεκριμένο "show" να ήταν απλές και καθημερινές, και το αποτέλεσμα στο πιάτο ατσούμπαλο! Η παιδική αθωότητα και γλυκύτητα σε κρατάει να το παρακολουθήσεις, αλλά σε καμμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι κάποιος πίστεψε ότι ένα 10χρονο έφτιαξε "σουτζουκάκια από κοτόποπουλο" και "πουρέ γλυκοπατάτας" επειδή "έτσι το σκέφτηκε εκείνη την ώρα". Θα προτιμούσα να κράταγαν έναν πιο παιδικό και αθώο τόνο στην εκπομπή παρά να δείχνουν ότι ένα παιδάκι κάνει "σεφίστικες" δημιουργίες... Σε αυτήν την εκπομπή θέλω να δω καμένα φαγητά, σπασμένα πιάτα και τουρτοπόλεμο!
Δίαιτα μετά τις γιορτές!
Aφού το λέει, REAL HOT !!! Δε σας έφερναν ένα currywurst καλύτερα? Πάντως εγώ δε θα τολμούσα να δοκιμάσω, σας θαυμάζω!
Είναι το Παλλάδιον, Λυκούργου 7, Χαλάνδρι. Ευτυχώς θυμόμουν τα Starbucks στη γωνία αλλιώς δε θα το έβρισκα, δεν θυμόμουν με τίποτα το όνομα!
Τι τέλειο που είναι το Fortnum & Mason, και πόσο νόστιμα τα shortbreads! Ελπίζω να βρω το χρόνο να τα φτιάξω!
Ενδιαφέρον! Μια που είσαι από την Ήπειρο, μήπως ξέρεις κάτι παραπάνω και για τα προϊόντα ΚΑΡΑΛΗΣ? Είχα δοκιμάσει την ποικιλία για σαγανάκι σε πίτσα και ήταν απίστευτο!
Aυτό είναι μάλλον διαφορετικό στον καθένα. Εγώ αν δεν φάω κάτι και τρέξω στο διάδρομο ζαλίζομαι. Από την άλλη πρέπει αφού φάω να περιμένω και καμιά ωρίτσα να χωνέψω... Οπότε γυμναστική κάνω πάντα το απόγευμα! Εάν δεις ότι βγάζεις το μισάωρο χωρίς πρωινό και δεν έχεις θέμα, τότε καλύτερα να απολαύσεις το πρωινό σου με την ησυχία σου μετά το τρέξιμο!
Καλημέρα! Εγώ μαγειρεύω από 12 χρονών και ακόμα γελάω με τα πειράματα που έκανα στους γονείς μου! Δυστυχώς τότε δεν είχα internet και τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα, τώρα μπορείς να βρεις απίστευτα βιντεάκια απ'όλο τον κόσμο. Καλά μαγειρέματα και ξεκίνα να γράφεις στα ελληνικά να δεις πόσο γρήγορα θα συνηθίσεις ;)
Αυτά τα πιτσάκια είναι τέλεια για ένα βραδυνό snack! Εγώ χρησιμοποιώ ελληνικές μικρές πιτούλες που είναι και πιο χορταστικές ;)
Μπορώ να στείλω κι εγώ τη διεύθυνση του γραφείου μου για την επόμενη φουρνιά :) ?
Είχα διαβάσει αρκετά από όσα διθυραμβικά οι ευεπίφοροι στις νέες μόδες δημοσιογράφοι γεύσης, ρεστοκριτικοί...
Για να προσθέσετε ένα blog στα αγαπημένα, πατήστε το κουμπί που βρίσκεται στην δεξιά στήλη του blog