Όνομα μέλους: lampito79
Έγινε μέλος στις: 02.04.2011
Έχει κάνει 29 σχόλια
Έχει αξιολογήσει 15 φορές
με μέσο όρο βαθμολογίας 5
Όνομα μέλους: lampito79
Έγινε μέλος στις: 02.04.2011
Έχει κάνει 29 σχόλια
Έχει αξιολογήσει 15 φορές
με μέσο όρο βαθμολογίας 5
Αφησες πουρμπουάρ;
Σιχαίνομαι τον φούρνο μικροκυμάτων αλλά τώρα θα ήθελα να είχα έναν. Αν είναι τόσο ωραίο και εύκολο όσο φαίνεται, κερνάς τους φίλους σου γρήγορο σουφλέ-τύπου και το παίζεις και έξυπνος.
Aπό ότι καταλαβαίνω, είστε άνθρωπος του κέντρου. Στο Clemente δεν έχω κάτσει ποτέ, αλλά τον Paul τον έχω τιμήσει ουκ ολίγες φορές και υποθέτω ότι και η τάρτα λεμονιού του θα είναι εξαιρετική. Ομως κάθε φορά που μπαίνω εκεί μέσα λέγοντας ότι αυτή τη φορά θα πάρω να δοκιμάσω κάτι καινούργιο, πάντα στο εκλέρ σοκολάτας καταλήγω ή, αν θέλω κάτι ελαφρύ (!) διαλέγω ένα κρουασάν που εκτός από σοκολάτα έχει και κρέμα. Δεν ξέρω πώς το λένε αλλά είναι θεϊκό!!!
Του Καρώνη.
Η κ. Ισμυρνόγλου είναι κ α τ α π λ η κ τ ι κ ή. Να ξέρετε ότι πάντα οι συνταγές της ξεχωρίζουν στο Γαστρονόμο
Επανέρχομαι στο θέμα γιατί έφαγα στη Σουζάνα. Είχα ξαναπάει αλλά δεν είχα χώρο για γλυκό. Είχατε δίκιο για αυτό το εστιατόριο MrsPatmoreAndDaisy. Στα άλλα δεν έχω πάει αλλά ευχαριστώ για το tip.
Γιαμ!! Αντί για κολοκύθια το προτείνεις με κάποιο άλλο λαχανικό;
Πολύ εύκολο ακούγεται. Χωρίς περιθώριο αποτυχίας. Ευχαριστώ για την ιδέα
Εύκολη μους: βράζεις 250 γρ. γάλα, το ρίχνεις πάνω από κουβερτούρα σε σταγόνες (400 γρ.), ανακατεύεις να λιώσουν και προσθέτεις σαντιγί (400 γρ.). Ανακατεύεις απαλά. Μπορείς να στρώσεις τη μους σε πυρέξ και να βγάζεις με κουταλιές για να σερβίρεις ή να την βάλεις κατευθείαν σε μπολάκια ή ποτήρια.
Μπράβο σας. Το βίντεο είναι τέλειο. Ανυπομομονώ για την συνέχεια. Και μ' αρέσουν τα κάστανα. Τρελλαίνομαι.
Thanx για τις ιδέες!!
Φτου, και άρχισα δίαιτα πάλι. Θα τα έχω στα υπόψιν για όταν τελειώσει το βάσανο...
Αχ, μακάρι να παίρνανε καμιά ιδέα και αυτοί που φτιάχνουν τα έτοιμα σάντουιτς. Κάθε μέρα δεν ξέρω τι να φάω στη δουλειά. Αυτή είναι τόσο νόστιμη και απλή ιδέα και σίγουρα δεν θα κόστιζε να τη φτιάξουν.
Όντως, φαίνεται πολύ νόστιμη. Δεν μου βρίσκονται μαύρες ταλιατέλες αλλά έχω κάτι πράσινες με σπανάκι και θα το κάνω με αυτές.
Ευνοούν τις καύσεις, λένε, τα καυτερά. Ούτε εγώ τα αντέχω, όμως. Γαστρονομικώς ανήκουν σε ένα δικό τους, ιδιαίτερο κεφάλαιο. Θέλει προσπάθεια για να «διαβάσεις» παρακάτω και να αποκρυπτογραφήσεις όλα τα επίπεδα της γεύσης, πίσω από την έντονη κάψα. Δεν το κατέχω όμως και δεν νομίζω ότι οι Ελληνες είμαστε μαθημένοι, πέρα ίσως από κάποιους βορειοελλαδίτες που την τυροκαυτερή τους την εννοούν ΦΛΟΓΑ...
Εγώ το πήρα από το μαγαζί του Παρλιάρου αλλά ξέρω ότι μπορείς να το παραγγείλεις κιόλας. Γιατι δεν στελνεις email?
Ως κυνηγός ντελικατέσεν από χόμπι, μπορώ να μάθω σε ποιο αναφέρεσαι;
Φαίνεται νόστιμη, αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια. Θα μείνει στη σφαίρα του φαντασιακού γιατί δεν έχω κουράγιο να μαγειρέψει ο φίλος μου.
Εχω να συμπληρώσει ότι έχει και μια μικρή αλλά καλή επιλογή σε μπίρες. Αλλά όντως ακριβό για αυτό που παίρνεις.
Φοβερό food styling. Τι θέλει να πει ο ποιητης; Η φιγούρα έχει κάτι από underground ντραγκ σκηνή. Εκτός αν είναι χριστουγεννιάτικο στολίδι, οπότε άκυρο το σχόλιο... και θεε μου σχωρα με
Εχω απογοητευτεί στα περισσότερα εστιατόρια από τα γλυκά. Τόσο που τείνω να πιστέψω ότι έχει δίκιο ο διευθυντής μου (μέγας γαστρονόμος) που λέει ότι αν φας καλό γλυκό από σεφ, είναι μάλλον κακός μάγειρας. Τα περισσότερα είναι μια αλαμπουρνέζικη σύνθεση ασυνδετων υλικών. Το χειρότερό μου τελευταία ήταν στο Polly maggoo όπου η «κρεμ μπριλέ ρυζόγαλο» ήταν ένα απλό ρυζόγαλο με λίγη καμένη ζάχαρη από πάνω. Καμία φινέτσα, τίποτα. Πες το έτσι να καταλάβουμε και άσε τα κρεμ μπριλέ γιατί ο άλλος απογοητεύεται... Τάζεις σφυρίδα κι έρχεται γαύρος.
Ναι αυτό θα κάνω. Απλώς ήθελα να είμαι σίγουρη ότι γίνεται, γιατί πέρυσι κυκλοφορούσαν διάφορα προϊόντα (πατέ, κρέμες κ.λπ.) που κάποια είχαν κι ένα ποσοστό ζάχαρης. Αυτό με μπέρδεψε, αλλά θα πειραματιστώ και θα δω τι θα βγει. Ευχαριστώ πάντως
Του Καράλη τα πουλάνε στον Σκλαβενίτη. Οχι όλα αλλά το ανθότυρο θα το βρεις σίγουρα. Σημειωτέον ότι σε γευστική δοκιμή για light τυριά που είχε κάνει ο γαστρονόμος θυμάμαι ότι είχε βγει στα 5 καλύτερα και νοστιμότερα της αγοράς. Στον μεγάλο Σκλαβενίτη στη Θησεώς χαμηλά (Τζιτζιφιές-Καλλιθέα) βρήκα πρόσφατα και τη φέτα και το κεφαλοτοτύρι του. Επίσης τα έχω βρει και σε ένα χασάπικο στην Κειριαδών στα Κάτω Πετράλωνα. Οσο για του Παππά νομίζω ότι είναι πιο δύσκολο να τα βρεις και μόνο σε κάποια τυροκομεία και μπακάλικα. Το καλύτερο είναι να πάρεις τηλέφωνο στο τυροκομείο και να ρωτήσεις πού τα δίνουν.
Είναι σοκαριστικό. Δεν νομίζω ότι θα συνέβαινε ούτε σε ταβέρνα. Ποιο εστιατόριο ήταν, θα μας πεις; Ξέρω πολύ κόσμο που επιμένει ακόμη ότι η θέα θάλασσα είναι αρκετό αντίβαρο για το άθλιο και πανάκριβο φαγητό. Εγώ έχω να πατήσω χρόνια σε αυτά τα μαγαζιά της «βιτρίνας». Προτιμώ άλλα πιο πίσω σαν του Παπαϊωάννου.
Thanx
Θέλω να κάνω μον μπλαν τα χριστούγεννα. Ξέρετε που θα βρω πουρέ και πατέ και ποιες οι διαφορές; Μπορώ να χρησιμοποιήσω και βρασμένα κάστανα;
Συμφωνώ στη θεωρία. Στην πράξη δυσκολεύομαι να το εφαρμόσω. Φοβάμαι ότι αν κάνω κάποιο παράπονο θα φτύσουν στο πιάτο μου. Αν και αυτό δεν θα το αποφύγω κάποια στιγμή, γιατί η παρέα μου δεν κρατιέται να στηλιτεύει τα κακώς κείμενα. Τα γκαρσόνια τον κοιτούν σαν να έπεσε από τον Αρη με ύφος «τι μας λες τώρα». Στου κουφού την πόρτα δηλαδή.
Πρωτότυπη όψη πυρηνικού μανιταριού θα το έλεγα εγώ... Πώς κόβεται;
Πρωτότυπη όψη πυρηνικού μανιταριού θα το έλεγα εγώ... Πώς κόβεται;
Τα παιδιά εκπαιδεύονται, μαθαίνουν να τρώνε μέσα στο σπίτι, από την οικογένεια, τη στενή και την ευρύτερη....