Όνομα μέλους: mando
Έγινε μέλος στις: 28.11.2011
Έχει κάνει 7 σχόλια
Έχει αξιολογήσει 6 φορές
με μέσο όρο βαθμολογίας 4.8333333333333
Όνομα μέλους: mando
Έγινε μέλος στις: 28.11.2011
Έχει κάνει 7 σχόλια
Έχει αξιολογήσει 6 φορές
με μέσο όρο βαθμολογίας 4.8333333333333
Βασικά, από τη στιγμή που το κάπνισμα είναι παράνομο στα εστιατόρια, πώς περιμένουμε από ένα site να μας λέει αν καπνίζουν κάπου ή όχι. Παίρνουμε ως δεδομένο ότι δεν γίνεται πουθενά. Τώρα, αν πάμε κάπου και δεν τηρείται ο νόμος, αφού θέλουμε τόσο πολύ να αλλάξουμε την Ελλάδα και να κάνουμε τους πολίτες της νομοταγείς, ας ζητήσουμε εμείς να μην καπνίζουν. Κι αν μας αρνηθούν, ας τους καταγγείλουμε. Δε θεωρώ ότι είναι δουλειά του γαστρονόμου να χαρακτηρίζει ως παράνομα κάποια καταστήματα.
Είναι η ιδέα μου ή οι περισσότεροι καταστηματάρχες δεν ξέρουν πώς να κοστολογήσουν τα προϊόντα τους; Παρήγγειλα σήμερα από το Bereket στην Άνω Γλυφάδα. Γενικώς είναι από τα αξιοπρεπη εστιατόρια, αλλά πήρα μία κοτοσαλάτα, την οποία μου την έστειλαν σε συσκευασία από αυτές που στα φαστφουντάδικα σερβίρουν τις σος τους (ελάχιστη δηλ. ποσότητα, τίγκα στη μαγιονέζα, δεν καταλάβαινες καθόλου κοτόπουλο) και τη χρέωσαν 4,10 ευρώ. Αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να μην τους συμφέρει το συγκεκριμένο προϊόν να το πουλάνε φθηνότερα.... ας το βγάλουν από το μενού τους. Πραγματικά, προκειμένου να χάσουν πελατεία, (γιατί όπως καταλαβαίνετε δεν πρόκειται να ξαναπάρω τίποτα από εκεί), ας μη σερβίρουν πράγματα που δεν τους συμφέρουν (ή τουλάχιστον ας φέρονται πιο έξυπνα κι ας έχουν καλύτερες και πιο παραπλανητικές συσκευασίες). Ειδικά τώρα στην κρίση, που οι καταναλωτές, ευτυχώς, ψάχνονται περισσότερο, καλό είναι να προσέχουμε λίγο. Το προηγούμενο περιστατικό συνέβη πάλι στη Γλυφάδα με ένα μαγαζί που λέγεται οι Μαγείρισσες. Παρήγγειλα μερίδα βραστών λαχανικών, μου έστειλαν 3 κολοκυθάκια κι ένα καρότο κομμένο σε φέτες και το χρέωσαν 5,50 ευρώ. Επιπλέον, στο μενού τους έγραφε ότι το μπιφτέκι ήταν χειροποίητο ενώ ήταν κατεψυγμένο και μάλιστα κακής ποιότητας.
Εννοείται ότι στα μαγαζιά του κ. Παρλιάρου έχει θεϊκά σοκολατένια γλυκά και αν βρίσκεστε στα Ν. Προάστεια, είναι τέλειο το L'atelier de patisserie.
Μάλλον η λύση πλέον θα πρέπει να είναι η μείωση της ποσότητας. Εκεί δηλαδή που αγοράζαμε πολλά γλυκά και τα περισσότερα τα πετάγαμε, ας επιλέγουμε λιγότερα και καλά. Θα ξοδεύουμε τα ίδια χρήματα, θα απολαμβάνουμε περισσότερο και θα κάνουμε καλό στην υγεία μας (αφού ένα γλυκό με ποιοτικά, πρωτογενή υλικά είναι σαφώς πιο υγιεινό από ένα που φτιάχνεται με βιομηχανικά μείγματα). Ας επιστρέψουμε λιγάκι στην ποιότητα γιατί έχει παραγίνει το κακό με τα ψεύτικα.
Μάλλον η λύση πλέον θα πρέπει να είναι η μείωση της ποσότητας. Εκεί δηλαδή που αγοράζαμε πολλά γλυκά και τα περισσότερα τα πετάγαμε, ας επιλέγουμε λιγότερα και καλά. Θα ξοδεύουμε τα ίδια χρήματα, θα απολαμβάνουμε περισσότερο και θα κάνουμε καλό στην υγεία μας (αφού ένα γλυκό με ποιοτικά, πρωτογενή υλικά είναι σαφώς πιο υγιεινό από ένα που φτιάχνεται με βιομηχανικά μείγματα). Ας επιστρέψουμε λιγάκι στην ποιότητα γιατί έχει παραγίνει το κακό με τα ψεύτικα.
Καταπληκτική συνταγή
Συμφωνώ. Τα νεγράκια θα μπορούσαν να είναι αρκετά πιο φθηνά. Η τυρόπιτα αξίζει όμως τη στάση εκεί.
Για να προσθέσετε ένα άρθρο στα αγαπημένα, πατήστε το κουμπί που βρίσκεται στο κάτω μέρος του άρθρου.
Για να προσθέσετε ένα blog στα αγαπημένα, πατήστε το κουμπί που βρίσκεται στην δεξιά στήλη του blog