ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΥΔΩΝΑΤΟ
(Συνταγή γιορτινή της μαμάς μου που καταγόταν από Ανατολική Θράκη και μου θυμίζει Πρωτοχρονιά και όμορφες οικογενειακές στιγμές)
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχαράκι
2-3 κυδώνια
150ml ελαιόλαδο
150ml κόκκινο κρασί κατά προτίμηση ημίγλυκο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
10 ντοματάκια roma πολτοποιημένα
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
μπαχάρι σε κόκκους
γλυκιά πάπρικα
αλάτι χοντρό
μαύρο πιπέρι
2 δαφνόφυλλα
μαϊντανό προαιρετικάΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε το τριμμένο κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και αμέσως προσθέτουμε το μοσχαράκι σε μικρές μερίδες για σωταριστεί κι αυτό. Μόλις πάρει χρώμα απ όλες τις πλευρές ρίχνουμε χοντροκομμένο το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασάκι. Αφού εξατμιστεί λιγάκι το κρασάκι ρίχνουμε τα πολτοποιημένα ντοματάκια, τον ντοματοπελτέ το αλάτι τους κόκκους μπαχάρι την κόκκινη γλυκιά πάπρικα τα δαφνόφυλλα και αφήνουμε να βράσει για μια ώρα σε σιγανή φωτιά. Κατόπιν κόβουμε τα κυδώνια στα 8 και τα ρίχνουμε στο φαγητό μας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει για 45 ακόμα λεπτά. Σερβίρουμε με πουρέ ή ρυζάκι.Μαρία Καρπουχτσή
Θεσσαλονίκη Αγ Παύλος
Αχιλλέως 7 55438
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΥΔΩΝΑΤΟ (Συνταγή γιορτινή της μαμάς μου που καταγόταν από Ανατολική Θράκη και μου θυμίζει Πρωτοχρονιά και όμορφες οικογενειακές στιγμές) ΥΛΙΚΑ 1 κιλό μοσχαράκι 2-3 κυδώνια 150ml ελαιόλαδο 150ml κόκκινο κρασί κατά προτίμηση ημίγλυκο 1 μεγάλο κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο 10 ντοματάκια roma πολτοποιημένα 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ μπαχάρι σε κόκκους γλυκιά πάπρικα αλάτι χοντρό μαύρο πιπέρι 2 δαφνόφυλλα μαϊντανό προαιρετικάΕΚΤΕΛΕΣΗ Σωτάρουμε το τριμμένο κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και αμέσως προσθέτουμε το μοσχαράκι σε μικρές μερίδες για σωταριστεί κι αυτό. Μόλις πάρει χρώμα απ όλες τις πλευρές ρίχνουμε χοντροκομμένο το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασάκι. Αφού εξατμιστεί λιγάκι το κρασάκι ρίχνουμε τα πολτοποιημένα ντοματάκια, τον ντοματοπελτέ το αλάτι τους κόκκους μπαχάρι την κόκκινη γλυκιά πάπρικα τα δαφνόφυλλα και αφήνουμε να βράσει για μια ώρα σε σιγανή φωτιά. Κατόπιν κόβουμε τα κυδώνια στα 8 και τα ρίχνουμε στο φαγητό μας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει για 45 ακόμα λεπτά. Σερβίρουμε με πουρέ ή ρυζάκι.Μαρία Καρπουχτσή Θεσσαλονίκη Αγ Παύλος Αχιλλέως 7 55438
Για να προσθέσετε ένα άρθρο στα αγαπημένα, πατήστε το κουμπί που βρίσκεται στο κάτω μέρος του άρθρου.
Για να προσθέσετε ένα blog στα αγαπημένα, πατήστε το κουμπί που βρίσκεται στην δεξιά στήλη του blog