Έχει υπολογίσει κανένας το κόστος αυτής της συνταγής με σφυρίδα ή συναγρίδα? Ξέρετε τι μέγεθος γάστρας χρειάζεται για να χωρέσει 1.5 κιλό «ψαράκι»; Σε ποιες οικογένειες απευθύνεται αυτή η συνταγή;
Το ελληνικό μπιφτέκι που παριστάνει το αμερικανικό burger, ως φτωχός συγγενής βέβαια γιατί όχι μόνο δεν παρασκευάζεται από το καλύτερο μοσχαρίσιο κρέας αλλά περιέχει και χοιρινό πέρα από τον κόλιανδρο, το άψητο κρεμμύδι και το ketchup. Το τέλειο burger σερβίρεται από medium rare μέχρι ακραία medium. Ποιος τολμάει να σερβίρει χοιρινό medium rare χωρίς να ανησυχεί για πιθανές επιπτώσεις; To μπιφτέκι σας των 125 γραμμαρίων (λίγο παραπάνω από fast food) είναι αυτό που είναι και δεν θα έπρεπε να χαρακτηρίζεται burger, ποσώς δε «τέλειο».
Με εντυπωσιάζει που ένας νέος chef με σχετικά καλή εκπαίδευση συνεχίζει την παράδοση της γευστικά και διατροφικά απαράδεκτης ελληνικής βλαχοκυριλέ έκδοσης της καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος.
“για καλοψημένο αλλά όχι στεγνό αποτέλεσμα”. Με τα λίγα ελληνικά που ξέρω η μόνη μετάφραση του «καλοψημένου» στα Αγγλικά είναι “well done”. Μου φαίνεται δύσκολο να πιστέψω ότι ένας σεφ του επιπέδου του κ. Πέσκια θα συνιστούσε μοσχαρίσιο κρέας well done.
Τις τιμές ανα κιλό γιατί δεν τις αναφέρετε; Τόσο απαγορευτικές είναι; Προτείνετε στο πλατύ κοινό εν μέσω κρίσης προϊόντα που δεν μπορούν καν να πλησιάσουν;
Λυπάμαι αλλά αυτά δεν είναι hamburger αλλά όπως σωστά αναφέρεται στο κείμενο είναι μπιφτέκια, δεδομένης της προσθήκης κρεμμυδιού, κέτσαπ και κόλιανδρου. Οπότε η ονομασία cheeseburger είναι λάθος. Είμαι σίγουρος ότι είναι πολύ νόστιμα αλλά η προσθήκη χοιρινού αποκλείει τις επιλογές rare και medium rare για λόγους υγείας.@grandchef
Δυστυχώς δεν υπάρχουν στο εμπόριο (συσκευασμένα) σωστά burger buns. Μερικοί φούρνοι όμως φτιάχνουν στρογγυλά ψωμάκια (για sandwich) με ή χωρίς σουσάμι που είναι αρκετά καλά και σίγουρα καλύτερα από τον αέρα που πουλάνε τα supermarket.
Έχει υπολογίσει κανένας το κόστος αυτής της συνταγής με σφυρίδα ή συναγρίδα? Ξέρετε τι μέγεθος γάστρας χρειάζεται για να χωρέσει 1.5 κιλό «ψαράκι»; Σε ποιες οικογένειες απευθύνεται αυτή η συνταγή;
Βάσει των συστατικών αυτό είναι μπιφτέκι και όχι burger (μπέργκερ).
Το ελληνικό μπιφτέκι που παριστάνει το αμερικανικό burger, ως φτωχός συγγενής βέβαια γιατί όχι μόνο δεν παρασκευάζεται από το καλύτερο μοσχαρίσιο κρέας αλλά περιέχει και χοιρινό πέρα από τον κόλιανδρο, το άψητο κρεμμύδι και το ketchup. Το τέλειο burger σερβίρεται από medium rare μέχρι ακραία medium. Ποιος τολμάει να σερβίρει χοιρινό medium rare χωρίς να ανησυχεί για πιθανές επιπτώσεις; To μπιφτέκι σας των 125 γραμμαρίων (λίγο παραπάνω από fast food) είναι αυτό που είναι και δεν θα έπρεπε να χαρακτηρίζεται burger, ποσώς δε «τέλειο».
Με εντυπωσιάζει που ένας νέος chef με σχετικά καλή εκπαίδευση συνεχίζει την παράδοση της γευστικά και διατροφικά απαράδεκτης ελληνικής βλαχοκυριλέ έκδοσης της καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος.
Θα βοηθούσε πολύ αν μας γράφατε και που θα τα βρούμε αυτά τα pecans στην Ελλάδα.
“για καλοψημένο αλλά όχι στεγνό αποτέλεσμα”. Με τα λίγα ελληνικά που ξέρω η μόνη μετάφραση του «καλοψημένου» στα Αγγλικά είναι “well done”. Μου φαίνεται δύσκολο να πιστέψω ότι ένας σεφ του επιπέδου του κ. Πέσκια θα συνιστούσε μοσχαρίσιο κρέας well done.
Δεδομένου οτι δεν περιλαμβάνει γαλοπούλα, αυτό δεν είναι club sandwich αλλά παραλλαγή του BLT with cheese. Ότι θέλετε γράφετε.
Ιεροσυλία.
Ερωτήσεις για τον "chef": όσοι δεν έχουν χύτρα χάσανε ή υπάρχει εναλλακτική? Το κρεμμύδι (ίσως και το σκόρδο λίγο) δεν χρειάζεται "μάραμα" στο τηγάνι;
Τις τιμές ανα κιλό γιατί δεν τις αναφέρετε; Τόσο απαγορευτικές είναι; Προτείνετε στο πλατύ κοινό εν μέσω κρίσης προϊόντα που δεν μπορούν καν να πλησιάσουν;
60 ml ελαιόλαδο; Χημικός την έγραψε την συνταγή; Το λάδι μετριέται σε κτσ ή φλιτζάνι. Σοβαρευτείτε.
Λυπάμαι αλλά αυτά δεν είναι hamburger αλλά όπως σωστά αναφέρεται στο κείμενο είναι μπιφτέκια, δεδομένης της προσθήκης κρεμμυδιού, κέτσαπ και κόλιανδρου. Οπότε η ονομασία cheeseburger είναι λάθος. Είμαι σίγουρος ότι είναι πολύ νόστιμα αλλά η προσθήκη χοιρινού αποκλείει τις επιλογές rare και medium rare για λόγους υγείας.@grandchef Δυστυχώς δεν υπάρχουν στο εμπόριο (συσκευασμένα) σωστά burger buns. Μερικοί φούρνοι όμως φτιάχνουν στρογγυλά ψωμάκια (για sandwich) με ή χωρίς σουσάμι που είναι αρκετά καλά και σίγουρα καλύτερα από τον αέρα που πουλάνε τα supermarket.
Για να προσθέσετε ένα άρθρο στα αγαπημένα, πατήστε το κουμπί που βρίσκεται στο κάτω μέρος του άρθρου.
Για να προσθέσετε ένα blog στα αγαπημένα, πατήστε το κουμπί που βρίσκεται στην δεξιά στήλη του blog