Μεζεκλίδικο φαγητό που γίνεται πιο «οικογενειακό» με την προσθήκη των πατατών και των κολοκυθιών. Τρώγεται με τα χέρια (τα παϊδάκια) και πιρούνι (τα λαχανικά).
Καθώς τα κρεατοφαγικά στέκια κατακτούν την Αθήνα, η Αγία Παρασκευή δε θα μπορούσε να μείνει έξω από το χορό.
Πολλές οι συνταγές με μπακαλιάρο στην Ιταλία και κάθε περιοχή έχει τις δικές της. Στην Τοσκάνη, και συγκεκριμένα στο Λιβόρνο, ο μπακαλιάρος μαγειρεύεται με κρασί, σκόρδο και βασιλικό ή δεντρολίβανο και σερβίρεται με μεγάλες ώριμες ντομάτες,...
Στο Σίγρι τους αστακούς δεν τους είχαν περί πολλού, γιατί τρύπαγαν, λέει, τα δίχτυα τους. Πολλές φορές μάλιστα, για να τους ξεφορτωθούν, τους πετούσαν πίσω στη θάλασσα. Κι ακόμα και σήμερα που η γευστική αξία τους είναι γνωστή, στο Σίγρι μπορούμε να...
Η σκορδαλιά καρότου είναι απαλή, βελούδινη και αποτελεί το καλύτερο συνοδευτικό για το τηγανιτό ψάρι που θα φτιάξουμε.
Τις σουπιές ο πατέρας Επιφάνιος τις µαγειρεύει χωριστά σε µέτρια φωτιά µέχρι να µαλακώσουν. Από το ζουµί των σουπιών χρησιµοποιεί ένα µέρος για το µαγείρεµα των χόρτων, προσθέτοντας έτσι πόντους νοστιµιάς στο φαγητό. Χόρτα µπορούµε να...