Οι καλύτεροι μάγειρες της Θεσσαλονίκης μαγειρεύουν για τον Γαστρονόμο.
Κόκορας κοκκινιστός με χειροποίητα ζυμαρικά δίπλα στο τζάκι, κρασί από τη Μαντίνεια και προτάσεις για καφέ, ψώνια και φαγητό με θέα τη χαράδρα του Λούσιου, κάτω από τη σκιά του Μαινάλου.
Δοκιμάσαμε περισσότερα από σαράντα και καταλήξαμε στα ακόλουθα.
Τι είδαμε, τι ήπιαμε στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Μπορεί το μικρό ιστορικό μαγαζί στην Αχειροποίητο με το αξέχαστο ντοντουρμά να έχει κλείσει εδώ και χρόνια, όμως οι νέοι, ικανοί τζελατιέρηδες του κέντρου φτιάχνουν παγωτά που θα σας μείνουν αξέχαστα.
«Ταξιδιωτική εμπειρία χωρίς γαστρονομία είναι μισή εμπειρία και αυτό είναι μέγεθος οικονομικό, άρα εθνικό.»
Οταν ο Rick Stein δοκίμασε βουβαλίσιο σουτζουκάκι