Το εστιατόριο που εκπροσωπεί επάξια την κρητική κουζίνα στην Θεσσαλονίκη.
Πολλές οι συνταγές με μπακαλιάρο στην Ιταλία και κάθε περιοχή έχει τις δικές της. Στην Τοσκάνη, και συγκεκριμένα στο Λιβόρνο, ο μπακαλιάρος μαγειρεύεται με κρασί, σκόρδο και βασιλικό ή δεντρολίβανο και σερβίρεται με μεγάλες ώριμες ντομάτες,...
Συστημένοι από Σαντορινιούς καλοφαγάδες πήγαμε στο μαγαζί της Ρόζας Δαμίγου που λειτουργεί από το 1983.
Tο κατεξοχήν χειμωνιάτικο -και κατ’ επέκταση αποκριάτικο- κρέας είναι το χοιρινό, που καταναλώνεται μαζικά και το Δωδεκάμερο, οπότε δοξάζονται και τα πουλερικά, κότες και γαλοπούλες.