Ένας Ελληνογάλλος μαρμελαδοποιός με έδρα την Ερμούπολη της Σύρου μάς παρουσιάζει σε πρώτη μετάδοση, μια κολεξιόν από ολόφρεσκες κονφιτούρες.
Ενα μπακαλικάκι της γειτονιάς που μπαίνει σιγά-σιγά στο νόημα, αναζητώντας και ενισχύοντας τους μικρούς παραγωγούς και τις οικοτεχνικές μονάδες του τόπου μας.
Θα «κουραστείτε» να διαβάζετε για τις σπουδαίες διεθνείς βραβεύσεις των Ελλήνων ελαιοπαραγωγών. Διαβάστε όμως για να τους γνωρίσετε, να τους υποστηρίξετε αγοράζοντας το ελαιόλαδό τους. Πιστέψτε μας, δεν θα χάσετε!
Εκτός από τα περίφημα τριανταφυλλένια λουκούμια της και το εξαίσιο τυρί Σαν Μιχάλη, η Σύρος έχει πλέον και το δικό της οινοποιείο.
Τι είναι η παστερίωση, πότε το γάλα είναι «φρέσκο», γιατί είναι ακριβότερο στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες; Δίνουμε απαντήσεις σε καίριες ερωτήσεις.
Απ’ όλα έχουν τα νησιά μας: κτηνοτροφία, γεωργία, αλιεία. Και τα προϊόντα τους όλα με έντονη προσωπικότητα και κάτι από την αρμύρα του τόπου. Κοπανιστή της Τήνου και λούζα μυκονιάτικη, αλλά και τυριά από τη Μυτιλήνη και όστρακα από τη Ρόδο.
Πέντε διαφορετικές ποικιλίες ντομάτας βρήκαμε στον πάγκο του Κρητικού βιοκαλλιεργητή.