Το φαγητό αυτό προέρχεται από την εποχή της Ενετοκρατίας στο νησί. Πρόκειται για λεπτές φέτες από μοσχαρίσιο κρέας μαγειρεμένο με κρασί, πολύ σκόρδο και μαϊντανό.
Το κρεοπωλείο - παντοπωλείο των Σερρών διαθέτει όλους τους θησαυρούς της ντόπιας γης, οι ιδιοκτήτες, όμως, δεν περιορίζονται εκει και ψάχνωουν σε όλη τη χώρα ελληνικά ποιοτικά προϊόντα.
Υλικά (για 4 άτομα): 2 φλιτζ. τσαγιού λεμονάτο κρέας με κολοκυθάκια, 500 γρ. πένες ή άλλο ζυμαρικό, 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (αν θέλουμε), 1 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη ή δυόσμος, τριμμένα, 70 ml ελαιόλαδο, 2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα (αν...
Υλικά (για ένα ταψί 22 εκ.): 1 μερίδα κρέας κοκκινιστό, κομμένο σε μικρά κυβάκια, 2 φλιτζάνια πουρές ή όσος έχει περισσέψει (αν δεν είναι αρκετός, βράζουμε 1 -2 μέτριες πατάτες, να τις λιώσουμε και να τις ανακατέψουμε με τον υπόλοιπο πουρέ), λίγο μπαχάρι...
Υλικά (για 4 άτομα): 1½ φλιτζ. τσαγιού πράσινη σαλάτα ή όση σας έχει μείνει (στραγγισμένη από τη σάλτσα της), 1½ φλιτζ. τσαγιού διάφορα άλλα χόρτα ή λαχανικά κομμένα (σπανάκι ή μαρούλι, μαζί με τριμμένο καρότο ή λίγο φρέσκο κρεμμύδι), 1 κουτ. γλυκού...
O «James Joyce» μάς δίνει μία καλή γεύση της ιρλανδέζικης κουζίνας!
Για 4 εβδομάδες ο Γαστρονόμος και η Fuga «κερνάνε» ένα πλήρες ιταλικό δείπνο στο εστιατόριο του Μεγάρου Μουσικής.
Μην παραλείψετε την αρωματική σάλτσα καθώς συνοδεύει το πιάτο μας με τον καλύτερο τρόπο!