«Ταξιδιωτική εμπειρία χωρίς γαστρονομία είναι μισή εμπειρία και αυτό είναι μέγεθος οικονομικό, άρα εθνικό.»
Από τους πάμπολλους τύπους ρυζιού της παγκόσμιας παραγωγής κάποιοι έχουν ιδιαίτερα μεγάλη περιεκτικότητα σε άμυλο και είναι κατάλληλοι για την παρασκευή ριζότο. Κυρίαρχες ποικιλίες είναι το Αρμπόριο, το Καρναρόλι και το Βιαλόνε Νάνο, που...
Διαβάστε το αφιέρωμα για τον αμπελώνα Πιερία Ερατείνη εδώ.
Πολλοί επαγγελματίες αλλά και οικιακοί μάγειρες συμφωνούν στο οτι όσο φθινοπωρίζει ο καιρός, τόσο πιο γευστικές είναι οι μελιτζάνες.
Αντιπροσωπευτικές ετικέτες που θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε το γευστικό προφίλ της περιοχής.
Αστεράτα αμπελοβλάσταρα, πετιμέζι και τυρόπιτα
Σε μισή ώρα τρώμε δροσερή μακαρονοσαλάτα με τόνο.