Όταν καβουρδίζουμε ξηρούς καρπούς προσέχουμε το εξής: όταν πια έχουν ροδίσει καλά τους βγάζουμε αμέσως από το τηγάνι ή το ταψί γιατί θα συνεχίσουν να ψήνονται και υπάρχει κίνδυνος να μαυρίσουν και να αποκτήσουν μυρωδιά καμένου.
Οι ψημένοι ξηροί καρποί έχουν ένα ωραίο «καπνιστό» άρωμα και πιο πλούσια γεύση σε σχέση με τους άψητους. Γι’ αυτό και σε πολλές συνταγές για κέικ, γλυκά του κουταλιού, τούρτες, αλλά και σαλάτες, οι σεφ προτείνουν να καβουρδίσουμε τα...
Για να πάρουμε περισσότερο χυμό από τα εσπεριδοειδή, φροντίζουμε προτού τα στύψουμε να τα αφήσουμε να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου (αν τα έχουμε στο ψυγείο). Κάποιοι μάλιστα τα βάζουν για ελάχιστα δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων ή τα...
Ψωνίζουμε τα λαχανικά της εβδομάδας από την υπαίθρια βιολογική αγορά στην πλατεία Πηγάδας και μαθαίνουμε «μαναβικά» μυστικά από τέσσερις άξιους παραγωγούς.
Ενα καλόγουστο παντοπωλείο στην Κέρκυρα συγκεντρώνει σπάνιες τοπικές νοστιμιές και επιλεγμένα ελληνικά προϊόντα, αποφεύγοντας έντεχνα την τουριστοπαγίδα του κουμ κουάτ.