Το ψωμί μπαγιατεύει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Η διάρκεια ζωής του εξαρτάται από τον τύπο ψωμιού που έχουμε αγοράσει: Το συσκευασμένο ψωμί του τοστ που βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ έχει συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης, που αναγράφεται στο...
Καλοκαιρινή μακαρονάδα για να γεμίζουμε ενέργεια για την παραλία.
Δεν καρυκεύουμε το κρέας και κυρίως δεν το αλατίζουμε πριν το βάλουμε στην κατάψυξη. Το αλάτι απορροφά το νερό από τους ιστούς του κρέατος, οι οποίοι ενδέχεται σε τέτοια περίπτωση να χάσουν την ελαστικότητά τους, να σπάσουν και να απολέσουν...
Εχθροί των μπαχαρικών (όπως και όλων των τροφίμων) είναι η υγρασία, το φως του ήλιου και η ζέστη. Επομένως, τα διατηρούμε σε ντουλάπι που δεν το βλέπει ο ήλιος και μακριά από την κουζίνα ή άλλη πηγή θερμότητας ή υγρασίας. Αν τα έχουμε αγοράσει χύμα,...
Κοκκινιστά κεφτεδάκια αρωματισμένα με δυόσμο που τρώγονται είτε με κριθαράκι, είτε με ρύζι για πιλάφι.
Το ψυγείο διατηρεί τα περισσότερα τρόφιμα σε πολύ καλή κατάσταση για μερικές ημέρες έως και εβδομάδες, ανάλογα με το είδος των τροφίμων. Η θερμοκρασία του θαλάμου συντήρησης πρέπει να κυμαίνεται κατά μέσον όρο από 2° έως 5° C. Τα σύγχρονα ψυγεία...
Πολλοί ισχυρίζονται ότι τα ρύζια, τα όσπρια και τα ζυμαρικά διατηρούνται καλύτερα αν τα βγάλουμε από την πλαστική συσκευασία τους και τα μεταφέρουμε σε άλλους περιέκτες, κυρίως σε γυάλινα βάζα με καπάκι. Είναι αλήθεια ότι το γυαλί είναι το...