Κόψε σαλάτα και ψωμί, άνοιξε και μια μπίρα και έτοιμο το τραπέζι.
Νηστήσιμη, πρωτότυπη και λαχταριστή η σπαγκετάδα μας. Σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι φρέσκα φύλλα μυρωδικών της αρεσκείας μας (μαϊντανό, μάραθο, ρόκα, βασιλικό, δυόσμο κ.λπ.), ρίχνοντας σταδιακά όσο ελαιόλαδο χρειάζεται ώστε να μπορούν να γυρίζουν τα μαχαίρια και να πολτοποιηθούν τα...
... «Δέκα κομμάτια βγάζει η συνταγή; Κι εσύ τι θα φας; Ας κάνω τη διπλή δόση!»
Οι φακές γίνονται σαλάτογεύμα, γρήγορο, νόστιμο και χορταστικό.
Ένα από τα πιο κλασικά κυριακάτικα φαγητά, που συνηθίζεται πολύ την περίοδο του χειμώνα, σε μία εκδοχή αρωματική και πεντανόστιμη.