Διήμερο οινογνωσίας, μια ευκαιρία να περιηγηθούμε και να γνωρίσουμε μία ακόμα ενδιαφέρουσα αμπελοοινική περιοχή.
Ανακαλύπτουµε τη µαγειρική µας παράδοση!
Η οικογένεια Κώστα Λαζαρίδη μάς φιλοξένησε στη Δράμα και μας ξενάγησε στο οινοποιείο αλλά και στην ιστορία της.
Υπόξινα και ελαφριά, αλείφονται εύκολα, δημιουργούν γευστικούς συνδυασμούς που ενθουσιάζουν και βρίσκουν τη θέση τους στο διαιτολόγιό μας τους εαρινούς και θερινούς μήνες.
Παρασκευή πρωί και μια ακόμη γευστική δοκιμή για το ανοιξιάτικο – καλοκαιρινό τεύχος του Οινοχόου της Καθημερινής, αυτή τη φορά στο κέντρο της πόλης...
Ένα μικρό οινοποιείο, με μόλις 30.000 φιάλες, κατάφερε να κάνει όνομα με το κρασί από ένα αμπελοτόπι.
Με ψάρι, καπνιστά αλλαντικά, όστρακα, τουρσί, εσπεριδοειδή, στέκεται δίπλα σε δεκάδες γεύσεις, δημιουργώντας τολμηρούς ή αρμονικούς συνδυασμούς.
Το βερμούτ λατρεύει τα ορεκτικά, τα αλλαντικά, τα πιάτα της ιταλικής κουζίνας, το κρέας και τα τυριά, αλλά και τους ξηρούς καρπούς, την πικρή σοκολάτα και τα γλυκά φρούτα. Επίσης, τις σάλτσες κρασιού με δεντρολίβανο και φασκόμηλο, το μαύρο τσάι και...