Ο τηγανητός μπακαλιάρος δεν είναι μονόδρομος για το τραπέζι του Ευαγγελισμού. Ιδού κάτι διαφορετικό διά χειρός Εύης Βουτσινά.
Το μαρινάρισμα μπορεί να διαρκέσει από μερικά λεπτά έως δύο ημέρες. Τα πιο άτονα γευστικά κομμάτια (π.χ. κοτόπουλο, ψαρονέφρι) δεν θέλουν παρά λίγη ώρα (περίπου 1 ώρα) για να νοστιμίσουν από τη μαρινάδα. Ένα έντονης γεύσης κρέας (π.χ. κομμάτια...
Είναι η εποχή τους και πλημμυρίζουν οικόπεδα, αλάνες και εξοχές. Μια εξόρμηση λοιπόν θα μας δώσει την ευκαιρία να μαζέψουμε μεγάλες ποσότητες για πίτες, πιτάκια ακόμα και σούπες. Προσοχή: αποφεύγουμε τις τσουκνίδες που φυτρώνουν στα οικόπεδα...
Το πιο νόστιμο κοντοσούβλι είναι αυτό που θα φτιάξουμε μόνοι μας και μάλιστα στο γκριλ του φούρνου.
Το να κοτσάρουμε παντού και πάντα µια επώνυμη γαλλική, βελγική ή ελβετική δεν είναι απαραιτήτως ένδειξη της αγάπης και της εκτίμησης που τρέφουμε γι’ αυτήν.
Εργαστήρι στην κουζίνα: ανοίγουμε ένα πανεύκολο φύλλο και φτιάχνουμε μια πίτα σκέτο λουκούμι!
Μια από τις αγαπημένες συνταγές της Σμύρνης αναβιώνει στην κουζίνα μας.