Από το κακκάβιον, τη μικρή μεταλλική χύτρα των αρχαίων, πήρε και το όνομά της η κακκαβιά, η γνωστή μέχρι σήμερα ψαρόσουπα.
-Καθαρίζουμε τα ψάρια σχολαστικά από εντόσθια, λέπια (όσα έχουν) και βράγχια, καθώς αυτά τα μέρη είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε αλλοιώσεις και δεν αντέχουν για πολύ καιρό, ακόμη και στην κατάψυξη. -Αφαιρούμε επίσης τα κοφτερά πτερύγια, για να μην...
Το ακριβότερο γλυκό κρασι στον κόσμο. Παράγεται στην περίφημη περιοχή Saar της Γερμανίας και η τιμή του μπορεί να φτάσει και τις 20.000 €.
Οι απώλειες των δημοσίων εσόδων που αντιστοιχούν στην παράνομη διακίνηση χύμα τσίπουρου υπολογίζονται στα 300.000.000 €.
Σπιτική ατμόσφαιρα, καλοδουλεμένα μεσογειακά πιάτα και «ψαγμένα» κοκτέιλ σε ένα... κρυμμένο εστιατόριο στη Γλυφάδα.