Σερβίρουμε με μια απίθανη σάλτσα κρασιού που θα εντυπωσιάσει τους πάντες.
Αν και το πιο συνηθισμένο είναι τα λαδερά γεμιστά, γίνονται συχνά και με κιμά, τον οποίο συνήθως τσιγαρίζουν πριν τον ανακατέψουν με τα υπόλοιπα υλικά. Η Ντίνα Νικολάου προτείνει να τσιγαρίσουμε 250 γρ. διπλοαλεσμένο μοσχαρίσιο κιμά με 2...
Εύκολα μεζεδάκια για να συνοδεύσετε μια χρυσή μπίρα lager.
Ορίζουμε ξανά τι εστί ζελέ. Ξεχάστε τα έτοιμα σε σκόνη. Αυτά που προτείνουμε εμείς γίνονται με φρέσκους χυμούς φρούτων, γάλα, σοκολάτα, ενίοτε και αλκοόλ.
Αν θέλουμε να φτιάξουμε ένα ζελέ ή μία σταθερή κρέμα (π.χ. πανακότα, μπαβαρουάζ κ.ά.) χρησιμοποιούμε φύλλα ζελατίνης. Στην αγορά θα βρούμε φύλλα βάρους 2,5 - 3 γρ. αλλά και επαγγελματικά των 5 γρ. το καθένα. Οι ζελατίνες μπορεί να διαφέρουν μεταξύ...
Βάζουμε σε ένα μπολ 3 - 4 κουτ. σούπας κρύο νερό. Ρίχνουμε από πάνω βροχηδόν τη σκόνη ζελατίνης, ώστε να πέσει ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του νερού. Την αφήνουμε να μουλιάσει για 4 λεπτά. θα απορροφήσει το νερό και θα φουσκώσει. Έπειτα...