Η παραδοσιακή ταβέρνα του Γαύρου προσφέρει καλομαγειρεμένο φαγητό, συγγενές με αυτό που οι Ευρυτάνες φτιάχνουν στο σπίτι τους.
Παγωτομηχανές, σκουπ και σκεύη σερβιρίσματος για παγωτά και σορμπέ.
Όταν τα τρόφιμα μαγειρευτούν δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με επιφάνειες κοπής ή άλλα σκεύη όπου πριν ακουμπούσαν ωμές πρώτες ύλες (π.χ. κρέας, κοτόπουλο, ψάρι). Το ίδιο ισχύει και για τα εργαλεία: δεν τα χρησιμοποιούμε για ωμά και μετά για...
Για να καθαρίσετε εργαλεία κουζίνας, όπως ο τρίφτης του τυριού ή ο πολτοποιητής σκόρδου, από υπολείμματα τροφίμων, χρησιμοποιήστε μια απλή οδοντόβουρτσα για να φτάσετε και στις πιο «δύσβατες» περιοχές.
Το µαντολίνο είναι ειδικό εργαλείο που κόβει λαχανικά και φρούτα σε ισόπαχες φέτες. Πολλά µαντολίνα έχουν και ρυθµιστή πάχους για να κόψουµε όσο πιο λεπτές φέτες θέλουµε, ενώ κάποια διαθέτουν και ανταλλακτικά που κόβουν σε διάφορα...
Τέχνη και θεματικά μενού αισθητικής και γευστικής απόλαυσης σε έναν ιδιαίτερο χώρο στο Μεταξουργείο.
Για την 4η εβδομάδα του διαγωνισμού «Το συνταγολόγιο της τελευταίας στιγμής», η πρώτη συνταγή που προκρίθηκε είναι της Ειρήνης Καλυβιώτη.
Όταν τελειώσουμε με το μαγείρεμα ή το τηγάνισμα και θέλουμε να βάλουμε για πλύσιμο το σκεύος που χρησιμοποιήσαμε, δεν το καταβρέχουμε ποτέ με κρύο νερό όσο είναι καυτό, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σκευρώσει. Είτε το αφήνουμε να κρυώσει εκτός...