Κουζίνα δίχως μπαχαρικά είναι μια κουζίνα «ορφανή». Τα μπαχαρικά μάς δίνουν τα πάντα και απαιτούν ελάχιστη φροντίδα. Οι εχθροί των μπαχαρικών είναι η υγρασία, το φως του ήλιου και η ζέστη. Επομένως τα διατηρούμε σε μέρος ξηρό και δροσερό...
Αυτή την εποχή (σ.σ.: αρχές φθινοπώρου) βγαίνουν στην αγορά οι ελληνικές φακές νέας εσοδείας. Αν επιλέξουμε να πάρουμε χύμα και αγοράσουμε χορταστική ποσότητα, ιδού πώς θα τις συντηρήσουμε: οι φακές φυλάσσονται σε χώρο ξηρό, δροσερό και σκοτεινό....
Της μαμάς το ρολό γίνεται ελαφρύτερο και ντρεσάρεται με μια πανεύκολη σάλτσα-έκπληξη.
Ένα θεσπέσιο αλειφώδες τυρί από την Κρήτη ζητάει την προσοχή μας.
Προτιμάμε τα φασολάκια που έχουν έντονο πράσινο χρώμα, ζωηρό.Αποφεύγουμε όσα έχουν κηλίδες, σημάδια ή είναι κιτρινισμένα.Διαλέγουμε όσα είναι σφριγηλά.Όταν τα λυγίζουμε, πρέπει να σπάνε και όχι να κόβονται· αυτό είναι σημάδι πως η επιδερμίδα...
Άλειμμα για το ψωμί σας αλλά και για να μαγειρέψετε κοκκινιστά.
Οι φακές φυλάσσονται σε χώρο ξηρό, δροσερό και σκοτεινό. Οι φακές πρέπει να αερίζονται και για αυτό αποφεύγουμε αεροστεγή δοχεία και πλαστικά σακουλάκια. Αν τις κλείσουμε ερμητικά, έχοντας απορροφήσει παραπάνω υγρασία, θα εμφανίσουν το γνωστό...