Αν τα αποξηραμένα φρούτα που έχουμε στο ντουλάπι έγιναν με τον καιρό πολύ σκληρά και άκαμπτα και δεν θέλουμε να τα μουλιάσουμε σε χλιαρό νερό, πράγμα το οποίο συνήθως τα παραμαλακώνει και ενδείκνυται μόνο για συνταγές στις οποίες δεν μας...
Ένα εύκολο, γρήγορο και απολαυστικό ψαροφαγητό με άρωμα καλοκαιριού.
Οι αδελφοί Τάσος και Χρήστος Γκολέµης, βιοκαλλιεργητές, είναι περήφανοι τόσο για τον τόπο τους όσο και για τα βιολογικά προϊόντα που παράγουν στο κτήµα τους στη Λακωνία.
Όνομα και πράγμα το εστιατόριο όπου η Μυρσίνη Λαμπράκη ξεδιπλώνει τις μαγειρικές της γνώσεις.
Οι ζωμοί νοστιμίζουν τα φαγητά προσδίδοντάς τους βάθος γεύσης. Αν δεν έχουμε χρόνο να φτιάξουμε έναν κλασικό ζωμό, μπορούμε να ετοιμάσουμε γρήγορα στην παρασκευή τους «τσάγια» μυρωδικών. Βράζουμε, δηλαδή, στη χύρτα, μυρωδικά (φρέσκα και...
Για την 10η εβδομάδα του διαγωνισμού «Συνταγές της τελευταίας στιγμής», η 1η συνταγή που προκρίθηκε είναι της Ιωάννας Συμεωνίδη.
Δύο έμπειροι Σαλονικιοί μπακάληδες φέρνουν πολίτικες και άλλες λιχουδιές που ξεχωρίζουν.
Δεν πλένουμε τα φρούτα και τα λαχανικά εκ των προτέρων, δηλαδή αμέσως μετά την αγορά τους και πριν τα τακτοποιήσουμε στις τροφοθήκες ή στο ψυγείο, γιατί έτσι επιταχύνεται η ωρίμαση και κατά συνέπεια η αποσύνθεση. Καλό είναι να τα πλένουμε λίγο...