Οι άνθρωποι διστάζουν να αφήσουν το πιάτο τους ή το ποτήρι τους με φαγητό ή ποτό σε αυτό. Όσο μένει φαγητό ή ποτό, έχουν την τάση να το φάνε ή να το πιουν.
Ο τυπικός καταναλωτής στην ΕΕ πετάει στα σκουπίδια από 45 έως 153 κιλά τροφίμων τον χρόνο.
Στην έρευνα συμμετείχαν από το 2003 ως το 2007 τουλάχιστον 17.000 άνθρωποι και αρχικά υποβάλλονταν σε ερωτήσεις από τηλεφώνου, έπειτα σε σωματική εξέταση και τέλος απάντησαν σε ερωτηματολόγιο σχετικά με τη συχνότητα κατανάλωσης τροφίμων.
Κοσμοσυρροή σημειώθηκε στην έκθεση Greece from a Food Point of View που διοργανώθηκε στο Βερολίνο -στο Markthalle Neun, μια φημισμένη αγορά βιολογικών και παραδοσιακών προϊόντων- με τη συμμετοχή Ελλήνων παραγωγών, εμπόρων και γαστρονόμων.