Το «εθνικό μας» ποτό, η ρετσίνα, κακοποιήθηκε επί χρόνια στα βαρέλια, όταν το χύμα ήταν η μόνη επιλογή, και θεωρήθηκε κρασί δεύτερης ποιότητας. Στα χέρια του οινοποιού Στέλιου Κεχρή άλλαξε κατηγορία και κέρδισε τη διεθνή αναγνώριση.
Ενα success story που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως παράδειγμα. Ενας συνεταιρισμός στη Ράχη, ένα μικρό χωριό στους πρόποδες του Ολύμπου, παράγει πρώτης ποιότητας κεράσια και εξάγει το 90% της παραγωγής του.
Διακόσια και πλέον χρόνια συνεχούς λειτουργίας υπό την ίδια οικογένεια, η πρώτη θέση στην ελληνική αγορά, οι συνεχείς επενδύσεις της σε τεχνολογία και ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι κάποια από τα στοιχεία που κάνουν την εταιρεία Μύλοι Λούλη...
Η τετραμελής παρέα των Cyclades Organics καλλιεργεί βιολογικά κυκλαδίτικες ποικιλίες αρωματικών βοτάνων.
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ροβιών εξηγεί γιατί οι ελληνικές ελιές είναι διαφορετικές, περιγράφει πώς τις επεξεργάζονται εκείνοι και μιλάει για το τι τον έχει διδάξει η βιολογική καλλιέργεια.
Η νομοθεσία δεν θέτει όριο για την «λήξη» του μελιού. Δεν θέτει καν ημερομηνία λήξεωςαλλά απλώς «ανάλωση πριν από» που καθορίζεται από τον κάθε μελισσουργό με βάσητο προϊόν του. Ωστόσο, αν διατηρηθεί σε σωστές συνθήκες, το μέλι σπανίως «χαλάει»...