Μία από τις πάμπολλές εκδοχές της διάσημης ρωσικής σαλάτας. Οφείλει το όνομά της στον Βέλγο σεφ Λουσιέν Ολιβιέ ο οποίος την «εφηύρε» όταν διαφέντευε την κουζίνα του περίφημου μοσχοβίτικου εστιατορίου Ερμιτάζ.
Είναι προτιμότερο να αγοράσουμε το κρέας της αρεσκείας μας και να ζητήσουμε να μας το κόψουν (ή να το κόψουμε εμείς), από το να αγοράσουμε έτοιμα σουβλάκια που βρίσκουμε σε σούπερ μάρκετ και κρεοπωλεία. Ετσι, επιλέγουμε ακριβώς το κομμάτι του...
Ξεχωριστές αλλά comfort νοστιμιές στο ισόγειο του ντιζαϊνάτου ξενοδοχείου της Φιλελλήνων στο Σύνταγμα.
Ένα πρώτο πιάτο που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.
Τα παιδιά θέλουν πίτσα. Μη σκας! Σε 10΄ θα είναι έτοιμη.
Η περουβιανή σάλτσα ταιριάζει με ψάρι, κρέας ή πουλερικά ή μέσα σε πίτα για σουβλάκι (αντί για τζατζίκι).
Αν και πολύ νόστιμες όταν ψηθούν, οι αφράτες ελληνικές πίτες που βρίσκουμε στην αγορά φτιάχνονται συνήθως με διογκωτικά και βελτιωτικά γεύσης. Αν παρόλα αυτά είμαστε οπαδοί του κλασικού τυλιχτού σουβλακιού, πρέπει να έχουμε κατά νου πως είναι...
Οι κυπριακές πίτες έχουν οβάλ σχήμα, είναι πιο ψωμωμένες από τις αραβικές πίτες και το χαρακτηριστικό τους είναι ότι στο εσωτερικό τους δημιουργείται ένα κενό, γι’ αυτό και τις χαράζουμε στη μία τους άκρη με το μαχαίρι για να τις ανοίξουμε,...