Σεφουκλωτή, η χορτόπιτα με τις σταφίδες. Παίρνει το όνομά της από τα σέφουκλα, δηλαδή τα σέσκουλα. Στα περισσότερα χωριά την περιχύνουν με μέλι.
Ούτε κρεμμύδι ούτε χυμό ντομάτας έχει αυτό το πιλαφάκι. Είναι όμως μυρωδάτο και μαζί με μια πράσινη σαλάτα γίνεται υπέροχο γεύμα.
Μπόλικα κρεμμύδια, άφθονος δυόσμος και ωμή γέμιση (όχι σοταρισμένη) είναι τα μυστικά για τέλεια γεμιστά.
Το αρωματικό υπόστρωμα στο οποίο τους βράζουμε, τα φρέσκα μυρωδικά στη γέμιση αλλά και το εκλεκτό ωμό αγουρέλαιο με το οποίο τους περιχύνουμε είναι τα μυστικά της αξεπέραστης γεύσης τους.
Για χουνκιάρ μπεγιεντί και παστουρμαδόπιτα που θα ’χεις να θυμάσαι…
Πολλοί ισχυρίζονται ότι τα ρύζια, τα όσπρια και τα ζυμαρικά διατηρούνται καλύτερα αν τα βγάλουμε από την πλαστική συσκευασία τους και τα μεταφέρουμε σε άλλους περιέκτες, κυρίως σε γυάλινα βάζα με καπάκι. Είναι αλήθεια ότι το γυαλί είναι το...
Για πρώτη φορά, μία ολοκληρωμένη σειρά καστανών ρυζιών σε 4 μοναδικές ποικιλίες για κάθε χρήση.
Σπιτική ατμόσφαιρα, καλοδουλεμένα μεσογειακά πιάτα και «ψαγμένα» κοκτέιλ σε ένα... κρυμμένο εστιατόριο στη Γλυφάδα.