Η ίδια συνταγή φτιάχνεται και µε χοιρινό κιµά, με αρνίσιο όµως έχει άλλη γεύση.
Συνήθως η συκωταριά τηγανίζεται αλευρωμένη για να αποκτήσει τραγανή, ρόδινη κρούστα και σβήνεται με ελάχιστο χυμό λεμονιού ή κρασί. Εδώ φτιάχνουμε την πολίτικη εκδοχή, στην οποία, μετά το τηγάνισμα, προστίθενται γιαούρτι και πάπρικα.
Η μαγειρίτσα αξιοποιεί την ποικιλία μανιταριών που βρίσκουμε πια σε αφθονία στην αγορά, αντικαθιστά το παραδοσιακό μαρούλι με ρόκα, ενώ πολύ ενδιαφέρον γευστικό αποτέλεσμα δίνει ο συνδυασμός των μυρωδικών και των μπαχαρικών.
Μια δεμένη, κοκκινιστή μαγειρίτσα είναι το μανιάτικο ρεγάλι, χωρίς έντερα και χόρτα ή μαρούλια, που σερβίρεται σαν σάλτσα πάνω σε ρύζι πιλάφι.
Κρητικά λυχναράκια, μια από τις πιο πασχαλινές νοστιμιές που μπορείτε να φτιάξετε.