Το vindaloo είναι ένα καυτό και πικάντικο πιάτο, που εφευρέθηκε από τους Πορτογάλους στην Γκόα. Η ονομασία του σημαίνει «ξίδι και σκόρδο» στα πορτογαλικά. Από τις «Κουζίνες του κόσμου: Ινδία» που κυκλοφορεί με την Καθημερινή της Κυριακής 06/11.
«Kripyā bhojan kā ānnaṅd lijīyai*, από την Ινδία!»
Γειτονιά των αντιθέσεων, φιλοξενεί το αστεροφορεμένο εστιατόριο Funky Gourmet και το δημιουργικό Aleria, ενδιαφέρουσες νεο-ταβέρνες, αυθεντικά έθνικ στέκια, αλλά και πολλούς χώρους όπου η ποιότητα απουσιάζει.
«Όπως και να έχει, η ταϊλανδέζικη κουζίνα έχει κάτι για τον καθένα. Οι καυτερές γεύσεις και τα μπαχαρικά προσαρμόζονται στις ορέξεις του κάθε μάγειρα, ενώ οι επιλογές είναι άπειρες: πιτάκια, χοιρινό, ρύζι, κοτόπουλο, σούπες και σαλάτες μέχρι και...
Ξενυχτήσαμε, δοκιμάσαμε πολλά και καταλήξαμε στα εξής «βρώμικα» που… τρώγονται.
Ευχάριστη γευστική έκπληξη στην παλιά πόλη της Κέρκυρας.
Ανάλογα με το είδος και τον τρόπο που σερβίρονται, τα μανιτάρια «ζητούν» κόκκινο ή λευκό κρασί, σπάνια δε και μια χρονολογημένη σαμπάνια.