Για να απομακρύνουμε τις δυσάρεστες μυρωδιές από το ψυγείο κάνουμε το εξής. Γεμίζουμε ένα φλιτζανάκι με ελληνικό καφέ και το τοποθετούμε σε ένα από τα ράφια της πόρτας. Ο ελληνικός καφές απορροφά τις μυρωδιές σαν σφουγγάρι. Αποτέλεσμα; Όταν...
Αν κάθε φορά που ανοίγετε το ψυγείο, σας έρχεται μια δυσάρεστη οσμή, η οποία δεν εξουδετερώνεται ακόμη και μετά από επίμονο καθάρισμα, δοκιμάστε να κάνετε το εξής: τοποθετήστε σε ένα ράφι του ψυγείου ένα ποτηράκι με μαγειρική σόδα. Αυτή θα...
Η ιδανική θερμοκρασία κατανάλωσης των γεμιστών και γενικά των λαδερών φαγητών είναι όταν είναι χλιαρά ή -ακόμα καλύτερα- όταν αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου. Μάλιστα, υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις (όπως στα...
Αν η συνταγή μας ζητάει ξινόκρεμα (sour cream) και δεν μπορούμε να βρούμε, φτιάχνουμε μια σπιτική εκδοχή ως εξής: βάζουμε 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το χυμό από 1 λεμόνι. Ανακατεύουμε και βλέπουμε ότι η κρέμα πήζει...
Για να διατηρηθούν οι μαρμελάδες και τα γλυκά του κουταλιού για περισσότερο καιρό, πρέπει να τα βάλουμε σε αποστειρωμένα βάζα. Η διαδικασία είναι η εξής: Πλένουμε τα βάζα και τα καπάκια τους με καυτό νερό και τα βάζουμε ανάποδα πάνω σε μια...