Βάλτε τα με άφθονο νερό μέσα στην κατσαρόλα, βάλτε τα να πάρουν μία βράση, σβήστε το μάτι και αφήστε τα πάνω στη φωτιά για 1 ώρα. Στη συνέχεια σουρώστε τα και μαγειρέψτε τα κανονικά.
Ένα εύκολο, γρήγορο και απολαυστικό ψαροφαγητό με άρωμα καλοκαιριού.
Γνωστές συνταγές στην τουρκική, «αυθεντική» εκδοχή τους από μια Τουρκάλα μαγείρισσα.
Ο μόνος μπέλας είναι το καθάρισμα των μυδιών. Αλλά το αποτέλεσμα αξίζει και με το παραπάνω…
Για την 11η εβδομάδα του διαγωνισμού «Συνταγές της τελευταίας στιγμής», η 2η συνταγή που προκρίθηκε είναι της Μαρίας Ανδριοπούλου.
Τα αποξηραμένα μανιτάρια δίνουν βαθιά γεύση «υγρού δάσους» στα φαγητά. Τα βρίσκουμε σε φακελάκια ή σε κουτιά (και σε ορισμένες περιπτώσεις και χύμα) σε καλά ντελικατέσεν, παντοπωλεία αλλά και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ. Για να τα...
Μόλις ολοκληρωθεί το μαγείρεμα του πιλαφιού, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καθαρή βαμβακερή πετσέτα μέχρι να το σερβίρουμε. Η πετσέτα απορροφά τους υδρατμούς και έτσι το πιλάφι μας δεν κινδυνεύει να λασπώσει.
Για την 10η εβδομάδα του διαγωνισμού «Συνταγές της τελευταίας στιγμής», η 1η συνταγή που προκρίθηκε είναι της Ιωάννας Συμεωνίδη.