Το πιο τραγανό κουρκούτι μπακαλιάρου. Η πιο νόστιμη σκορδαλιά. Η πιο ταιριαστή σάλτσα βινεγκρέτ. Αυτό το πιάτο είναι μοναδικό.
Όποια ποικιλία φάβας και αν διαλέξετε, περιχύστε τη στο τέλος με καλό λάδι και προσθέστε φρέσκα μυρωδικά και ξερό ή φρέσκο κρεμμύδι.
Η τάρτα ξεχειλίζει νοστιμιά και γλύκα.
Μπόλικος δυόσμος, κρεμμύδι, ψωμί μουλιασμένο σε γάλα, αλλά και στραγγιστό γιαούρτι και λίγο ξίδι είναι τα μυστικά του καλού κεφτέ.
Ντελικάτα τυροπιτάκια με μαλακό, εύθρυπτο φύλλο (λόγω ρακής) και ισορροπημένη γέμιση (φέτα, ανθότυρο, δυόσμος και πιπέρι).