Οταν φτιάχνετε γιαπράκια, ήτοι αμπελοφυλλοντολμαδάκια, μην ξεχνάτε προτού τα βάλετε στην κατσαρόλα, να στρώνετε στον πυθμένα τα πιο σκληρά αμπελόφυλλα. Έτσι δημιουργείται ένα προστατευτικό στρώμα που δεν αφήνει τους ντολμάδες σας να αρπάξουν.
«Πακέτο» μυρωδάτο, ζουμερό και άκρως λαχταριστό.
Ή, αλλιώς, τονοσαλάτα με ρύζι. Νόστιμη και χορταστική ασχέτως ονόματος.
Για την 1η εβδομάδα του 2ου διαγωνισμού «Το συνταγολόγιο της τελευταίας στιγμής», η πρώτη συνταγή που προκρίθηκε είναι της Ιωάννα Βλάχου.
Λίγος ο κόπος, μεγάλη η απόλαυση…
Κρύο ή ζεστό, το πιάτο αυτό είναι το ίδιο νόστιμο. Όσο περισσέψει το βάζουμε στο τάπερ για το γραφείο.
Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε...
Ο Αλέξανδρος Γιώτης γράφει ιστορικά, γαστρονομικά και άλλα νόστιμα για το νόστιμο εαρινό λαχανικό.