Το κλασικό πασχαλινό τσουρέκι πάντα θα έχει χώρο στο τραπέζι μας.
Το αφράτο τσουρέκι σοκολάτας είναι το ιδανικό για να ξεκινήσετε τη μέρα σας όλο γλύκα.
Κλασικά και αγαπημένα αυτά τα κουλουράκια πορτοκαλιού αποτελούν το νούμερο ένα πασχαλινό γλύκισμα.
Αυτά τα αρωματικά κουλουράκια φτιάχνονται παραδοσιακά στη Χίο.
Τα κουλουράκια γίνονται με πρόβειο βούτυρο, εξού και το άρωμα και η τραγανή υφή.
Στην Αστυπάλαια τα ζυμώνουν με ζαφορά, μέλι και χλωρό
Το αρνί αυτό σιγοψήνεται για 8 ώρες και αρωματίζεται από τους ατμούς του κρασιού, το σκόρδο και το δεντρολίβανο.
Συνήθως η συκωταριά τηγανίζεται αλευρωμένη για να αποκτήσει τραγανή, ρόδινη κρούστα και σβήνεται με ελάχιστο χυμό λεμονιού ή κρασί. Εδώ φτιάχνουμε την πολίτικη εκδοχή, στην οποία, μετά το τηγάνισμα, προστίθενται γιαούρτι και πάπρικα.