Για χουνκιάρ μπεγιεντί και παστουρμαδόπιτα που θα ’χεις να θυμάσαι…
O διαγωνισμός S. Pellegrino Young Chef αποτελεί κάθε χρόνο γεγονός καθώς αναδεικνύει τους σεφ που θα πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον. Στους ημιτελικούς συμμετέχουν φέτος και τέσσερις Έλληνες που μιλούν στον Γαστρονόμο.
Τους συναντάτε πίσω από γνωστές αθηναϊκές μπάρες. Τους γνωρίζετε;
Ορεκτικά με καπνιστά ψάρια και παπάκια Αδελαΐδας θα είχατε γευτεί αν ήσασταν καλεσμένοι στο βασιλικό πρόγευμα της 22ας Μαΐου 1990. Εγώ, πάντως, δεν ήμουν εκεί. Στο ημερολόγιό μου έχω σημειώσει: πλατεία Βικτωρίας, ουζάκι με ελίτσα, ψωμί, αγκινάρες α...
Η κατεξοχήν ελληνική πίτσα με καταγωγή από την Κίμωλο, με ψωμένια ζύμη και ελάχιστα υλικά: ντομάτα, κρεμμύδι, ρίγανη και φυσικά αρκετό ελαιόλαδο
Μια χρυσοχέρα Μιλανέζα που μένει στην Αθήνα, φτιάχνει για μας μια μεγάλη οικογενειακή πίτσα με αφράτη βάση και μοιράζεται τα μυστικά της δικής της εκδοχής.
Μπορούμε να φτιάξουμε τη σάλτσα που θα καλύπτει τη βάση με φρέσκες ντομάτες, είτε να χρησιμοποιήσουμε κονσέρβα, συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, ακόμη και πελτέ. Το σημαντικό είναι η σάλτσα να βράσει τόσο ώστε να είναι ελαφρώς συμπυκνωμένη, να μη...