Το αγαπημένο όλων θαλασσινό σε μια απολαυστική, εξωτική συνταγή.
Πίτα της ανάγκης, η ελληνική cucina povera στα καλύτερά της. Χυλός με αλεύρι, αυγά, γάλα, γιαούρτι και ελάχιστο τυρί. Η σεφ την απογειώνει με μέλι και ξύσμα.
Αυτό είναι το πιάτο-«σουξέ» του καφενείου «Ερμής» στην Μυτηλήνη.
Στο νησί όπου βασιλεύουν τα γιαπωνέζικα εστιατόρια κρύβεται ένας γαστρονομικός θησαυρός: φασόλια καφεμάτικα και κοπανιστές, τυροβολιές και λούζες, ραδίκια του φρυ’άνου και μελόπιτες.
Ταξιδέψαμε στην Κίμωλο και συλλέξαμε τις καλύτερες συνταγές του νησιού στον «Γ» Ιουλίου που κυκλοφορεί την Κυριακή με την Καθημερινή.
Το καθημερινό κοτόπουλο αλλάζει και αποκτά κινεζικό άρωμα και γεύση. Μια ιδιαίτερη συνταγή για όσους από εμάς δεν θέλουμε τα “συνηθισμένα” στο τραπέζι μας.
Tι κάνει μια ταραμοσαλάτα μαύρη; Πώς γίνεται μια σαλάτα πλήρες γεύμα; Γιατί στην Κίμωλο βάζουν κάππαρη στους ντοματοκεφτέδες; Πόσες γαρίδες έχει ένα σουβλάκι;